Før kampen: Ranheim - Brann

Les deg opp før kampen mot Ranheim.

Annonse:

Brann reiser til Ranheim i runde 16 av Eliteserien. Kampen spilles søndag 4. august klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Eurosport Player.

Det har begynt å løsne litt for Brann i serien, og vi må tilbake til kampen mot Rosenborg på Stadion 25. mai for å finne forrige tap. Borte har vi tatt poeng i hver kamp siden 13. april mot Viking i Stavanger. Det vi si at vi har tatt poeng i fem bortkamper på rad. 

Ranheim på sin side har ikke vunnet siden 25. mai, da de slo Strømsgodset 1-0 på Extra Arena. De har likevel spilt mange jevne kamper, og det blir en tøff jobb for å ta med seg poeng fra trønderne på søndag. Det har vi erfart tidligere i år, da vi har tapt mot dem både på Stadion og i cupen.

Historisk sett er det ikke mange kamper som har blitt spilt mellom lagene. Dette blir bare åttende gang Brann og Ranheim møtes.

Lagene møttes første gang i cupen i 2014 i et oppgjør som endte 4-2 til Brann. Neste gang vi møtte Ranheim var i OBOS-ligaen i 2015, der vi vant 4-1 etter hat-trick av Jakob Orlov og et mål fra Fredrik Haugen. I fjorårets oppgjør på bortebane sørget to mål av Steffen Lie Skålevik for at vi sko trønderne 2-0, og på Stadion vant vi 1-0 etter et mål av Peter Orry Larsen. 

I år har vi ikke vært like heldige, og er nå på hevntokt etter at vi tapte 0-1 på Stadion i mai, før vi fikk en 0-4-smell i kjeften i cup-kampen på Extra Arena i juni. 

Fem seneste møter mot Ranheim:

  • 2019: Ranheim - Brann 4-0
  • 2019: Brann - Ranheim 0-1
  • 2018: Brann - Ranheim 1-0 Larsen
  • 2018: Ranheim - Brann 0-2 Lie Skålevik x2
  • 2015: Ranheim - Brann 0-0

På gamle trakter

Kristoffer Løkberg hadde en fantastisk førstesesong i Eliteserien med Ranheim. Etter to tap mot gamle lagkamerater er han nok meget tent på å få med seg alle tre poengene mot gamle lagkmerater. 

K P
7 Haugesund 30 40
8 Stabæk 30 40
9 Brann 30 40
10 Vålerenga 30 34
Christian Eggen Rismark var også i Ranheim ved sesongstart i fjor, men var å finne på Stadion hele høstsesongen. Etter en sesongstart med litt skader og diverse har han spilt 90 minutter i våre tre siste kamper.

Skader og suspensjoner

Brann har en så godt som skadefri tropp å velge mellom etter ferien. Vito Wormgoor har vært tvilsom inn mot kampen, det samme med unge Emil Kalsaas som fortsatt sliter med skade.

Bismar Acosta har tre gule kort og er et kort unna en suspensjon.

Hos Ranheim er det ikke rapportert om noen skader.

Neste kamp på Stadion spilles søndag 25. august klokken 18.00 mot Tromsø. Bli med og støtt guttene!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: