Før kampen: Mjøndalen - Brann

Alle mann til Mjøndalen! Les deg opp om alt du trenger å vite før den utrolig viktige kampen på søndag!

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar turen over fjellet og møter bunnplasserte Mjøndalen i Eliteseriens 21. runde. Kampen spilles søndag 3. oktober klokken 18.00 og vises på Discovery+ og Eurosport Pluss.   

Nå drar deg seg til her! Vi ligger på kvalifiseringsplassen på tabellen, tre poeng foran søndagens motstander, like mange poeng som Stabæk, to poeng bak Tromsø og seks poeng bak Sarpsborg 08 (med en kamp mindre spilt). Vi er ubeseiret i de tre seneste kampene våre, og har vunnet to av dem. Det ble en nydelig kveld på Stadion forrige helg, og vi krysser alt vi har av fingre, tær og alt annet for at trenden fortsetter på søndag. Tre poeng og vi kan legge en liten fjord mellom oss og Mjøndalen på tabellen. 

Forrige gang vi vant i Mjøndalen var i 1975, men det skal sies at bruntrøyene har vært nede i lavere divisjoner i en lang periode fra da til inntil ganske nylig. Vi har uansett ikke hatt særlig flyt der borte, og ingen kan vel glemme den grusomme novemberdagen i 2014, da vi røyk på et 0-3-tap i kvalifiseringen til Tippeligaen. På søndag skal det snu, snu skal det på søndag! En folkevandring av bergensere er på vei til Mjøndalen for å trykke til så hardt at kokkalele kommer til å runge over hele Østlandet. 

Seneste fem møter:

  • 2021: Brann - Mjøndalen 1-1 Bamba
  • 2020: Mjøndalen - Brann 2-0 
  • 2020: Brann - Mjøndalen 0-1
  • 2019: Mjøndalen - Brann 2-1 Bamba
  • 2019: Brann - Mjøndalen 0–0

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vieux Yaya Sané ute med skade. Runar Hove og Ruben Kristiansen er usikre til søndagens kamp.

Fredrik Pallesen Knudsen er tilbake etter suspensjon.

Mjøndalen kan velge og vrake fra en helt skadefri tropp.

Neste kamp er nok et fantastisk viktig oppgjør i bunnstriden når vi tar i mot Stabæk på Stadion. Kampen spilles søndag 17. oktober klokken 17.00.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: