Før kampen: Lyn - Brann

Endelig sparkes Toppserien i gang igjen! Brann-sesongen starter på Grorud Stadion mot Lyn. Kampen har avspark lørdag 25. mars klokken 15.00 og sendes på TV2 Sport Premium 2 eller på TV2 Play.

Annonse:

Gu’ kor herlig det blir å se Brann spille om poeng igjen. 140 dager etter cupfinaletriumfen på Ullevaal i november starter jakten på et nytt seriegull i Toppserien. I første kamp venter fjorårets sjetteplass, Lyn.

Det har vært store utskiftninger i Brann siden forrige tellende kamp. Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Therese Sessy Åsland, Svava Rós Guðmundsdóttir og Lisa Fjeldstad Naalsund har alle søkt seg til nye utfordringer i utlandet, mens Ingrid Ryland har lagt skoene på hyllen.

Nye bergensere har heldigvis kommet til: Nanne Ruuskanen, Karoline Haugland, Andrine Hegerberg, Amanda Frisbie, Alyssa Walker, Sara Ritter og langtidsskadde Natasha Anasi-Erlingsson er nye Brann-navn for 2023.

Hos Lyn har en ny hovedtrenertrio tatt over laget før deres sjette strake sesong i Toppserien. Laget fra Oslos vestkant havnet så vidt i nedrykksluttspillet i fjor, der de endte på topp uten å tape en kamp. Det er altså vinneren av nedrykkssluttspillet og vinneren av mesterskapssluttspillet som møtes i første serierunde.

De siste fem bortekampene mot Lyn viser tre seiere, ett tap og én uavgjort. I 6. serierunde i fjor var det lenge målløst, men Elisabeth Terlands klassescoring fra midtbanen og Ingrid Ryland sitt siste mål for karrieren sørget for 2-0 og tre poeng til Brann.

Ingen av de er med på lørdag, men det skal likevel være mulig å tro på ny jubel i årets første seriekamp. Bli med på å støtte Brann til seier - billetter finner du her!

Siste fem bortekamper mot Lyn:

  • 2022: Lyn 0-2 Brann
  • 2021: Lyn 1-2 Sandviken
  • 2020: Lyn 2-0 Sandviken
  • 2019: Lyn 1-1 Sandviken
  • 2018: Lyn 2-4 Sandviken

Første hjemmekamp blir byderby mot Åsane på Stemmemyren lørdag 1. april kl. 15.00. Kjøp billetter til hjemmekampen her

Annonse fra Eliteserien: