Før kampen: LSK Kvinner - Brann

Seriestart! Brann møter LSK Kvinner til første serierunde i Toppserien 2024. Kampen spilles i dag, lørdag 16. mars, klokken 16.45 og vises på NRK2.

Annonse:

Det kribler i kroppen! Kanskje er det mest fordi selveste Barcelona kommer på besøk til Åsane på onsdag neste uke, men det er også litt fordi Toppserien 2024 sparkes i gang i dag. Ambisjonen for sesongen klinkende klar: Gullet ska hem!

Da må vårsesongen bli bedre enn den var i fjor. Med svært dårlig poengfangst i den første halvdelen av sesongen, så hjalp det ikke stort at Brann håvet inn poeng på høstsesongen. Vålerenga og Rosenborg hadde for stort forsprang, og Brann klarte heller ikke å ta igjen høstens andre store formlag: LSK Kvinner.

Bronselaget lå nemlig ni poeng foran Brann før de kom til Stemmemyren i siste serierunde. Der tok de en tidlig ledelse, før Rakel Engesvik og Amalie Eikeland snudde kampen med hver sin scoring i første omgang. En sen utlikning sørget for at kampen endte 2–2. 

Det er nøyaktig 118 dager siden. Mens resten av Toppserien har tatt vinterpause disse dagene, har Brann herjet i Europa og vunnet komfortabelt i treningskampene. LSK Kvinner avsluttet sin sesongoppkjøring med 0–0 i generalprøven mot Lyn forrige uke.

Brann spilte faktisk fire kamper mot LSK Kvinner i fjor, og ingen av dem endte med seier. Foruten om den nevnte uavgjort-kampen i siste serierunde, spilte de uavgjort i LSK-hallen i tredje serierunde og tapte 2–0 på Stemmemyren i juni. I tillegg endte det med 3–1-tap i kvartfinalen i NM - Martin Ho sitt første tap som Brann-trener.

Nå gjelder det å slå tilbake mot kanarifuglene og få en god start på Toppserien 2024. Kanskje er det vår nye spydspiss Anna Aahjem som banker inn årets første scoring? Vil du få med deg det øyeblikket fra tribunen, må du kjøpe billetter til kampen her.

Skal du ikke til LSK-hallen? Den er grei. Da kan du jo bli med på kamp over påske, når vi tar avskjed med vakre Stemmemyren! Lyn er motstander i Brann-damenes siste kamp i Ytre Sandviken. Billetter til den kampen er mulig å kjøpe her.

Hvis du enda ikke har gjort det, så må du huske å sikre deg partoutkort for Toppserien på Stadion for sesongen 2024. Det finner du her!

Siste fem bortekamper mot LSK Kvinner:

  • 2023: LSK 3-1 Brann (NM)
  • 2023: LSK 0-0 Brann
  • 2022: LSK 0-1 Brann
  • 2021: LSK 0-2 Sandviken 
  • 2021: LSK 0-2 Sandviken (NM)

 

Annonse fra Eliteserien: