BB240428ZE016

Før kampen: Levanger–Brann

Vi tar turen til Trøndelag! Les deg opp om alt du trenger å vite før cupkampen mot Levanger.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kampen spilles på TOBB ARENA onsdag 1. mai klokken 14.30, og vises på TV 2 Play og Direktesport. 

En actionfylt kamp mot Askøy er unnagjort. Der fikk Martin Hellan sin første kamp for Brann, Aune Heggebø fortsatte skåringsformen sin, og Niklas Castro leverte et utsøkt langskudd i krysset. Nå er vi er klare for tredje runde i cupen, der Levanger venter oss.

Levanger tok seg til tredje runde etter å ha slått ut Sander Kartums moderklubb, Stjørdals/Blink, forrige uke. Etter å ha tilbrakt fem sesonger i PostNord-ligaen rykket Levanger opp til OBOS-ligaen i fjor. Der har de startet sesongen sterkt, og ligger for øyeblikket på fjerde plass. Sanel Bojadzic er Levangers toppskårer i år, med hele åtte mål på fem kamper.

Slår vi Levanger på onsdag venter åttedelsfinaler i neste runde. Etter å ha kjent gledesrusen triumfen på Ullevaal ga i fjor, hadde få ting smakt bedre enn ett nytt cupeventyr i år. I den påfølgende cupen som også ble spilt i 2023 tok vi oss til kvartfinalen, men ble der slått ut av Vålerenga på Initility Arena.

Herman Stang Stakset som var en viktig brikke for Brann 2 i fjor, spiller nå for Levanger. Vi har ikke spilt mot Levanger siden 2015-sesongen i OBOS-ligaen. Da slo de oss på sin hjemmebane, og dermed har vi faktisk aldri vunnet på denne arenaen før. Det har vi muligheten til å endre onsdag!

Tidligere kamper mot Levanger:

  • 2015: Brann–Levanger 1–0 Azar Karadas
  • 2015: Levanger–Brann 4–1 Erik Huseklepp
  • 2006: Brann–Levanger 3–1 Ólafur Örn Bjarnason, Bengt Sæternes, Migen Memelli (NM, 3. runde)

Skader og suspensjoner

Niklas Jensen Wassberg, Thore Pedersen, Moonga Simba, Jonas Torsvik og Mads Sande er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Onsdag 13.15 presentes laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: