Før kampen: Kongsvinger - Brann

Hjemme bra, men borte nest best! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Kongsvinger.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann møter Kongsvinger på Gjemselund i den 8. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles torsdag 26. mai klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Pluss 1, Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den på radio hos NRK P1 Hordaland.

Det er vanskelig å beholde bakkekontakten for tiden. Kok og kokkalele flere ganger i uken, det blir nesten for mye av det gode. Men bare nesten! Deilige 3-0 mot Fredrikstad, Sivert på Bybanen og en eim av tabelltopp. Bergen by er nydeligere enn noen gang. 

K P
1 Mjøndalen 8 22
2 Brann 7 17
3 Start 7 14
4 Stabæk 7 14

Nå venter en tur til Kongsvinger, som har ventet i årevis på å få et skikkelig storlag på besøk. Det bli en stor opplevelse for den oppvoksende generasjonen i den lille byen langt inne i skogen. Kongsvinger har tapt alle fire bortekamper i år, men er ubeseiret på Gjemselund. Berømte Brann fra Bergen har vunnet alle bortekampene våre, så en av statistikkene må dø i morgen. 

Det begynner å bli en liten mannsalder siden vi har møtt Kongsvinger. Rødtrøyene tok en tur ut av skogen og hadde en sesong i Tippeligaen i 2010, da slo vi dem 3-1 på Stadion og 3-0 på Gjemselund. Før det må vi tilbake til det glade nittitallet for å finne møter mellom lagene. Siden det første obligatoriske møtet i 1983 har vi vunnet 13 kamper, Kongsvinger har vunnet ti og ni har endt uavgjort. Vi har hatt et godt tak på dem i de oppgjørene som er nærmest i tid, og har ikke tapt noen av de elleve siste kampene. 

    


Fem seneste oppgjør mot Kongsvinger:

2010: Brann - Kongsvinger 3-1 Vaagan Moen, Huseklepp x2
2010: Kongsvinger - Brann 0-3 Solli, Vaagan Moen, Bakke
1999: Kongsvinger - Brann 0-2 Ludvingsen, Kottila
1999: Brann - Kongsvinger 5-4 Mjelde, Ylönen, Mjelde, Løvik, Pedersen
1998: Brann - Kongsvinger 3-0 Guntveit, Helstad x2

Skader og suspensjoner

For Brann er Markus Olsen Pettersen fremdeles ute med skader. Ingen spillere er ute med karantene, og ingen er heller i fare for å miste neste kamp grunnet for mange gule kort. 

Neste kamp er toppoppgjøret i OBOS-ligaen når vi tar i mot Mjøndalen på Stadion. Kampen spilles mandag 30. mai klokken, og billetter kjøpes her.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Obos-ligaen: