Før kampen: Kolbotn – Brann Kvinner

Det er klart for Toppseriens tiende serierunde! Brann drar til Oslo for å møte Kolbotn på KFUM Arena.

Annonse:

Toppbilde: Bildbyrån.

Kampen spilles på KFUM Arena søndag 22. mai klokken 15.00 og sendes på Direktesport.

Brann er fortsatt ubeseiret i Toppserien, og med storseieren mot Avaldsnes i forrige serierunde tok Brann også over tabelltoppen. Nå venter Kolbotn, som Brann allerede har møtt på Stemmemyren i år. Det endte med en knepen 2-1-seier, etter scoringer fra Marit Bratberg Lund og Rakel Engesvik.

Kolbotn har kun spilt én kamp i Toppserien siden den gang. Da tok de sin andre hjemmeseier for sesongen med 2-0 over Arna-Bjørnar. Etter åtte kamper ligger de blå-hvite på niendeplass med syv poeng. Ettersom poengene nullstilles for lagene fra 5.-10. plass etter 18 runder, så er det en plassering på topp fire Kolbotn spiller for nå. Før kampen mot Brann er det fire poeng opp til LSK på fjerdeplass.

I Brann sin startoppstilling finner man trolig to tidligere Kolbotn-profiler. Marit Bratberg Lund spilte 112 kamper for Kolbotn før hun dro til Sandviken før fjorårssesongen, og Nora Eide Lie har også en fortid i Kolbotn.

De siste fem bortekampene mot Kolbotn viser to seiere, to uavgjort og ett tap. De to siste årene har det endt 3-1 til Sandviken, og i fjor var det Lisa Naalsund, Guro Bergsvand og Vilde Hasund som scoret målene. Naalsund sitt mål fra den kampen er vanskelig å glemme. Fra 25 meter banket hun ballen opp i det lengste hjørnet. Man skal ikke se bort ifra at hun går for sin andre scoring for sesongen i kampen mot Kolbotn på søndag. Heia Brann!

Siste fem tilsvarende oppgjør:

  • 2021: Kolbotn 1-3 Sandviken
  • 2020: Kolbotn 1-3 Sandviken
  • 2019: Kolbotn 3-2 Sandviken
  • 2018: Kolbotn 1-1 Sandviken
  • 2017: Kolbotn 1-1 Sandviken


Se høydepunktene fra hjemmekampen mot Kolbotn.

Annonse fra Obos-ligaen: