Før kampen: Haugesund - Brann

Les deg opp før vestlandsoppgjøret mot Haugesund lørdag kveld.

Annonse:

Brann drar til Haugesund stadion til den 27. serierunden i Eliteserien. Kampen mot Haugesund har avspark klokken 18.00 lørdag 28. oktober og vises på Eurosport Norge. Du kan også høre den på NRK Hordaland og BA.no.

Vårens oppgjør mellom lagene endte med 3-1-seier til Brann hjemme på Stadion. Torgeir Børven scoret to mål og Sivert Heltne Nilsen ett.

I fjor ledet Brann 2-0 på bortebane, men måtte seg seg slått 2-3 etter en snuoperasjon fra Haugesund. Her var det Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik som sto bak Branns mål. 

Siste Brann-seier borte mot Haugesund kom i 2014. Da ble det 3-2-seier etter scoringer fra Erik Huseklepp, Jakob Orlov og en overtidsscoring fra Andreas Vindheim.

Fem siste kamper på Haugesund stadion:

 • 2016: Haugesund - Brann 3-2: Barmen, Skålevik
 • 2014: Haugesund - Brann 2-3: Huseklepp, Orlov, Vindheim
 • 2013: Haugesund - Brann 2-1: Askar
 • 2012: Haugesund - Brann 2-1: Ojo
 • 2011: Haugesund - Brann 3-3: Mjelde, Ojo, Guastavino

Branns største seier på Haugesund stadion kom tilbake i år 2000. Da ble det 4-2-seier etter scoringer fra Thorstein Helstad, Petter Andreassen (x2) og et selvmål fra Kent Karlsen.

Brann har aldri tapt med mer enn ett mål på bortebane mot Haugesund.

Statistikken viser faktisk at Brann har et ørlite overtak på Haugesund i deres egen lekegrind. 4-2-3 står det i Branns favør. Totalt sett ser det enda bedre ut med Branns øyne: 10-4-5 og 35-29 i målforskjell.

Kan gå forbi Brann

Selv om Haugesund tapte 0-1 borte mot Molde i forrige serierunde kan laget gå forbi Brann med seier i lørdagens kamp.

K P
1 Bodø/Glimt 12 27
2 Brann 13 27
3 Fredrikstad 12 22
4 Molde 12 21

Haugesund ligger på 6. plass med 39 poeng, kun ett poeng bak Brann.

Formen viser 2-0-3 på de siste fem kampene, men Haugesund har kun tapt en gang på hjemmebane denne sesongen, og det var på 16. mai mot Odd (0-2). Hjemmestatistikken viser 6-5-1.

Shuaibu Lalle Ibrahim er lagets toppscorer med seks scoringer i Eliteserien så langt denne sesongen, mens Filip Kiss er lagets beste tilrettelegger med tre målgivende.

Keeper Per Kristian Bråtveit er en særdeles viktig mann for Haugesund og er den beste keeperen på Fantasy med en poengsum på 120 poeng, noen som gir en 6. plass.

Hos Haugesund finner vi tidligere Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen som fikk 14 kamper for Brann i perioden 2014-15.

Må vinne for å henge med i medaljekampen

Brann på sin side må vinne for å henge med i medaljekampen. Rødtrøyene ligger på 5. plass med 40 poeng, noe som er fire poeng bak Sarpsborg 08 på 3. plass.

Brann kan klatre to plasser på tabellen, men det forutsetter seier mot Haugesund samtidig som at Strømsgodset med sine 41 poeng ikke vinner hjemme mot Sandefjord og at Sarpsborg 08 taper hjemme mot Sandefjord.

For at det skal skje må Brann score mål igjen, noe laget ikke har gjort i de siste fire kampene. Formen er ikke god med 1-0-4 på de siste fem kampene.

Acosta og Barmen tilbake

Bismar Acosta og Kristoffer Barmen sto over forrige kamp mot Rosenborg på grunn av karantene, men er nå tilbake. Kanskje er det Barmen med sine syv mål så langt denne sesongen som skal finne veien til nettmaskene igjen for Brann?

Brann kunne også trengt en ny målgivende pasning fra Fredrik Haugen (bildet). Hans forrige, og åttende denne sesongen, kom i 2-1-seieren mot Sogndal i begynnelsen av september.

Fredrik Haugen har mistet plassen på toppen av Fantasy-listen til Nicklas Bendtner. Haugen har 130 poeng, mens Rólantsson faller nedover listen med sine 115 poeng.

Ingen karantener

Brann fikk ingen ytterligere karantener etter sist kamp, men har flere i faresonen mot slutten av sesongen.

Sivert Heltne Nilsen og Daniel Braaten har begge fire gule kort hver, mens Vito Wormgoor, Jonas Grønner, Azar Karadas og Deyver Vega har to gule kort hver.

Jakob Orlov er skadet i kneet og er tidligst tilbake i trening etter landslagspausen i midten av november, men Alex Horwath som kjent mister resten av sesongen etter operasjon i hånden.

Daniel Braaten fikk en ny strekk i leggen denne uken. Det er usikkert hvor lenge han blir ute.

Hos Haugesund er det heller ingen karantener, men Kristoffer Velde er skadet, mens Bruno Leite er usikker.

Fremdeles ingen Brann-straffer

Dommer til kampen er Espen Andreas Eskås (bildet) fra Bækkelagets SK. Han har dømt Brann fire ganger før i år (3-0-1), deriblant hjemmeseieren mot nettopp Haugesund tidligere i år.

Eskås har pekt på straffemerket seks ganger i år, tre til hjemmelaget og tre til bortelaget.

Haugesund har fått tre straffespark, alle på hjemmebane, men de har kun scoret på ett av dem.

Brann har fremdeles til gode å få tildelt straffespark denne sesongen.

Haugesund - Brann har avspark klokken 18.00 på lørdag. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Husk Branns neste hjemmekamp som spilles søndag 5. november. Lillestrøm er motstander.

Kjøp billetter allerede nå

Scoringsliste Brann

 • 7 mål: Kristoffer Barmen

 • 5 mål: Fredrik Haugen

 • 5 mål: Jakob Orlov

 • 4 mål: Gilli Rólantsson

 • 4 mål: Deyver Vega

 • 3 mål: Daniel Braaten

Annonse fra Eliteserien: