Før kampen: Godset - Brann

Les deg opp før bortekampen mot Strømsgodset. Påskens høydepunkt!

Annonse:

Brann møter Strømsgodset i årets første bortekamp i Eliteserien 2. april klokken 18.00. Er du i nærheten av Drammen er det altså Marienlyst som gjelder på mandag.

For dere som nylig har returnert fra påskefjellet vises kampen på MAX og Eurosport Player. 

Fjorårets oppgjør på Marienlyst endte med et 1-2-tap etter at  tidligere Brann-spiss Marcus Pedersen scoret kampens første mål. Branns mål ble ordnet av Deyver Vega.

Branns forrige seier i Drammen kom tilbake i 2014 da vi vendte hjem til Bergen med 4-1-seier i bagasjen. Også i denne kampen var det Marcus Pedersen som scoret kampens første mål, men den gangen i den vakre, røde drakten. Kasper Skaanes, Amin Askar og Erik Huseklepp sto for de resterende scoringene våre.

Historisk har det vært jevnt mellom Brann og Strømsgodset på Marienlyst. Siden 1968 har lagene møtt hverandre her 27 ganger. Brann har vunnet tolv, Godset elleve og fire har endt uavgjort. 

Siste fem oppgjør mot Strømsgodset:

  • 2017: Strømsgodset - Brann 2-1 Vega
  • 2017: Brann - Strømsgodset 3-0 Barmen, Vilsvik (selvmål), Orlov
  • 2016: Brann - Strømsgodset 1-0 Vega
  • 2016: Strømsgodset - Brann 2-2 Huseklepp, Orlov
  • 2014: Strømsgodset - Brann 1-4 Pedersen, Skaanes, Askar, Huseklepp

Skadesituasjonen

Brann har trent med skadefri tropp flere ganger den siste uken, slik at trener Lars Arne Nilsen trolig kan velge blant sine beste menn når han tar ut laget til mandagens kamp.

For Godset er det ingen skader å melde utenom Eirik Ulland Andersen som er ute med lyskeskade. Forrige sesong scoret han elleve mål og hadde åtte målgivende i Eliteserien, så det er en viktig mann de mørkeblå må klare seg uten.

Det var store forventninger til Marcus Pedersen da han ble presentert som Brann-spiller like før overgangsvinduet stengte i august 2014. Det ble ikke noen drømmesesong for hverken Pedersen eller Brann, og det endte med nedrykk.

Han spilte totalt 19 seriekamper for Brann og scoret seks mål. Etter overgangen til Strømsgodset i 2015 har han funnet tilbake litt av sitt gamle jeg og scoret i fjorårets sesong ni mål på 26 kamper.

Rundens Fantasy-tips

Steffen Lie Skålevik viste seg verdig tilliten som en joker i årets Fantasy med scoring i årets første kamp mot Bodø/Glimt. Han har allerede steget i pris, men med en verdi på bare 6,6 millioner er det nesten obligatorisk å ta ham med som en av tre angrepsspillere.

Fredrik Haugen fikk seg en målgivende mot Glimt og fortsetter trenden fra i fjor. Han vil sannsynligvis sanke poeng jevnt og trutt gjennom årets sesong også. 

Gilli Rólantsson skaffet straffespark mot Bodø/Glimt, i tillegg til at Brann holdt nullen. Det ga mye poeng i Fantasy-kassen. Vito Wormgoor var mannen som ekspederte straffen mot Glimt i mål, og er det noe garvede Fantasy-spillere elsker, så er det forsvarspillere som tar straffespark.

Du bør prøve å gjøre plass til minst én av disse to på laget ditt. Trenger du ny keeper var også Samuel Sahin-Radlinger en levende vegg i eliteseriedebuten og forsvarer trolig en pris på 5,5 millioner på spillet. 

Gilli Rolantsson Vidar Jonsson
ORDNET STRAFFE: Det ga Gilli Rólantsson Fantasy-poeng i forrige runde.

Strømsgodset har en del spennende spillere og mange som leverte meget godt i fjor. Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen pekte seg spesielt ut med 155 og 147 poeng. Marcus Pedersen har en lei tendens til å gjøre seg bemerket i kamper mellom Brann og Strømsgodset og scoret i tillegg to mål i årets seriepremieren mot Stabæk.

Vi håper han ikke finner veien til nettmaskene på mandag, men er du kynisk og spiller uten følelser kan du vurdere å ta ham inn.  

Søndag 8. april klokken 18.00 er det hjemmekamp på Stadion mot Kristiansund. Håper vi ser deg der!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: