Før kampen: FK Haugesund - Brann

Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot FK Haugesund.

Annonse:

Brann er på plass i Haugesund i Eliteseriens 9. runde. Kampen spilles torsdag 24. juni klokken 18.00 og vises på TV Norge og Discovery+.

Det var deilig med folk tilbake på Stadion, men etter kampen mot Odd var det vanskelig å se på resultattavlen og tro på en god natts søvn. Kampen kunne gått begge veier, og det var flere av spillernes prestasjoner som gir oss håp for fortsettelsen. Min far tok meg med på kino dagen jeg fylte 8 år for å se Løvenes konge, og at en ny Simba tar hjertet mitt med storm nesten 30 år senere må være et godt tegn.  

Haugesund away fører vanligvis med seg valfart fra Bergen og sørover. I år som i fjor må vi ta det litt mer piano enn vi ønsker og holde oss hjemme i Bergen. Melder allerede nå overtenning når busslaster av bergensere inntar Haugalandet neste år. 

FK Haugesund har vunnet to, tapt to og spilt to uavgjorte kamper i årets Eliteserie. Bokstavelig talt en middels start på sesongen. På hjemmebane er de dessverre ubeseiret og står med to seire, der den ferskeste var 3-0-seieren mot Kristiansund for en liten uke siden. 

Historisk har vi et overtak på Haugesund sparebank stadion. Vi har vunnet syv, tre har endt med uavgjort og Haugesund har vunnet tre. I fjor avgjorde Daniel Pedersen kampen til 2-1 seks minutter på overtid.   

Siste fem kamper på Haugesund stadion:

  • 2020: FK Haugesund - Brann 1-2 Taylor, Pedersen
  • 2019: FK Haugesund - Brann 1-1 Wormgoor
  • 2018: FK Haugesund - Brann 1-3 Bamba, Rolantsson, Barmen  
  • 2017: FK Haugesund - Brann 2-3 Barmen, Wormgoor, Børven
  • 2016: FK Haugesund - Brann 3-2 Barmen, Lie Skålevik

På motsatt banehalvdel i dag finner vi godgutten Fredrik Pallesen Knudsen, som er oppvokst på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. For Brann fikk han ti kamper i serien og to i cupen for A-laget.

Skader og suspensjoner 

Lars Krogh Gerson er ut med skade en stund til. Thomas Grøgaard fikk seg en smell under kampen mot Odd, og må stå over kampen. 

Hos FK Haugesund er Alioune Ndour ute med karantene etter sitt røde kort mot Lillestrøm, men ellers kan de velge fra en skadefri tropp. 

I neste kamp tar vi imot Lillestrøm på Stadion. Kampen spilles førstkommende onsdag, 30. juni, klokken 20.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: