Før kampen: Brann–Viking

Det er duket for vestlandsderby på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Viking.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Bjørnar Morønning/NTB.

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 30. juli klokken 17.00, og ledige billetter finner man her.  På  TV vises kampne på TV 2 Play.

Det ville seg ikke i Tromsø. Vertenes tidlige mål ga et vanskelig utgangspunkt, og selv om vi fikk spille mye ball på deres banehalvdel forsvarte nordlendingene seg godt, og endte med å beholde alle poengene.

Nå legger vi fokuset mot søndag, når tre viktige poeng skal kjempes om på Kniksens Plass. Viking kommer til Stadion med hele seks seire på rad, og opptar andreplassen på tabellen. Ingenting hadde vært bedre enn å jekke siddisene et hakk i koket på Brann Stadion.  

Sist hjemmeoppgjør mot Viking var i nedrykkssesongen 2021. Det endte med et 0–2-tap, på en bane som var sterkt preget av de våte værforholdene. Bortelagets kaptein, Zlatko Tripic, er i fryktinngytende form om dagen med ni målpoeng på de siste fem seriekampene. Samtidig er vi stadig ubeseiret på hjemmebane i år, og har kun sluppet inn seks mål på åtte kamper på Stadion. 

Vikings Kristoffer Løkberg spilte for Brann frem til Viking hentet han i 2019, og vender søndag tilbake til kjente trakter. Også Viljar Vevatne og Sander Svendsen har fortid i Brann.

Nå har vi sjansen til å vise fotball-Norge hvor stort et vestlandsderby er, ikke bare i offisielle tilskuertall, men også med faktisk oppmøte på tribunene. Så sett av ettermiddagen, kom deg på kamp og vær med å fylle Stadion til randen med kok og sang og sprell!

Siste fem møter på Stadion:

  • 2021: Brann–Viking 0–2
  • 2020: Brann–Viking 3–0 Daouda Bamba, Gilbert Koomson, Erlend Hustad
  • 2019: Brann–Viking 1–5 Fredrik Haugen
  • 2017: Brann–Viking 1–1 Fredrik Haugen
  • 2016: Brann–Viking 0–0

Skader og suspensjoner

Ruben Kristiansen har vært ute av de siste kamptroppene, men har begynt å trene igjen. Jonas Torsvik er skadet. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Fredrik Pallesen Knudsen er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps karantene. Søndag 15.45 presenteres laget som skal krige på Stadion.

Annonse fra Eliteserien: