Før kampen: Brann–Stabæk

Det er duket for fotballfest på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Stabæk.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bilbyrån.

Kampen spilles på Brann Stadion tirsdag 16. mai klokken 18.00, og vises på TV 2 Play. 

Lørdag ble en tung dag for Brann i Sarpsborg. To baklengsmål før pause ga oss en tøff oppgave i søken etter poeng. Bård Finne skapte håp da han hamret ballen i krysset drøye ti minutter før slutt. Vertene holdt imidlertid tett resten av kampen, og gjorde at vi denne gangen måtte dra tomhendt hjem fra Sarpsborg. David Tufekcic og Rasmus Holten fikk sine A-lagsdebuter for Brann.

Nå er fotballens festdag her igjen, og vi tar imot Stabæk foran et fullsatt Brann Stadion. For andre gang denne sesongen er Stadion utsolgt, og våre krigere ute på banen får virkelig kjenne støtten i ryggen når de kjemper for seier. Ingenting ville vært bedre enn å feire 16. mai med å vinne tre poeng foran smekkfulle, kokende tribuner!

Stabæk er likt med oss nyopprykket til Eliteserien, og har startet sesongen sterkt med elleve poeng over seks kamper. De har kun sett seg slått borte mot Bodø/Glimt, og befinner seg på sjetteplass på tabellen. Tidligere Brann-spillere Fredrik Haugen og Andreas Skovgaard sluttet seg til Stabæk i vinterens overgangsvindu. I tillegg har Stabæks midtstopper Simen Wangberg en fortid i Brann.

Det er bare noen uker siden vi møtte Stabæk på bortebane, da vi sendte de ut av cupen og sikret vår billett til finalen på Ullevaal. De siste tre hjemmeoppgjørene mot Stabæk har endt i poengdeling, men vi har historisk sett hatt et overtak på bærumingene. Sist Stabæk tok med alle poengene fra Stadion var helt tilbake i nedrykkssesongen 2014.

Seneste fem møter i Bergen:

  • 2022: Brann - Stabæk 1–1: Bård Finne.
  • 2021: Brann - Stabæk 1–1: Kasper Skaanes.
  • 2020: Brann - Stabæk 1–1: Kristoffer Barmen.
  • 2019: Brann - Stabæk 2–1: Ruben Yttergård Jenssen, Veton Berisha.
  • 2018: Brann - Stabæk 3–0: Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Peter Orry Larsen.

Skader og suspensjoner:

Skader har holdt Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen ute av kamptroppene en lengre periode. Aune Heggebø var ute i helgens kamp mot Sarpsborg. Tirsdag 16.45 presenteres laget som skal hamle opp med Stabæk. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å få en kamps karantene.

Annonse fra Eliteserien: