FØR KAMPEN: BRANN–SANDEFJORD

Nye poeng kan vinnes! Ny mulighet til å koke på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Sandefjord.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildebyrån.

Kampen spilles på Brann Stadion mandag 8. mai klokken 19.00, og ledige billetter til kampen kjøpes her. På TV sendes kampen på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. 

Oioioi, så gøy det er å se på Brann om dagen! Et av årets store borteoppgjør er gjennomført, og tre poeng er pakket med i bagasjen. Sivert Heltne Nilsen stanget oss i føringen halvveis inn i første omgang på Lerkendal, etter en millimeterpresis dødball fra Mathias Rasmussen. Bård Finne fyrte løs med farlige avslutninger som vanlig, men et knippe mesterlige redninger av Rosenborgs rutinerte sisteskanse holdt vertene inne i kampen.

Brann fortsatte å produsere flere fine angrep og store sjanser. Etter 77 spilte minutter og gule kort på halve Rosenborgs startellever, satt endelig 2–0 for Finne og man kunne omsider puste litt roligere. Rosenborg skapte også et par skumle sjanser, men en våken Mathias Dyngeland og litt tur sørget for vårt andre rene bur for sesongen. Dermed ble 2–0 sluttresultatet i en flott gjennomført bortekamp.

Nå er det tid for hjemmekamp igjen og ny anledning til å bevitne mesterlige pasninger av Mathias Rasmussen, svimlende raid oppover venstresiden av David Møller Wolfe og nådeløse avslutninger fra Bård Finne. Etter fem spilte kamper står vi med ti poeng og er kun bak Bodø/Glimt på tabellen. Neste utfordring som venter, er Sandefjord.

Sandefjord kommer til Stadion etter en 4–0-seier mot Aalesund, og har til nå kun ett tap årets Eliteserie. Gjestene endte fjorårets sesong på en 14. plass, og måtte spille kvalikkamper mot Kongsvinger for å få fornyet kontrakt i øverste divisjon. Siden i fjor har Sandefjord blant annet forsterket seg med vår tidligere kantspiller Gilbert Koomson, som nå returnerer til Stadion. Eirik Holmen Johansen kjenner vår motstander godt, etter to tidligere opphold i klubben.

Hjemmekampene mot Sandefjord har bydd på mange underholdende og målrike affærer de siste årene. De blåkledde var på besøk i Bergen senest i mars, da vi slo de 3–0 i kvartfinalen av Norgesmesterskapet. Dermed kan vi vente oss et revansjesugent motstanderlag som vil kjempe hardt for å få med seg poeng fra Bergen. 

Seneste fem møter i Bergen:

  • 2023: Brann – Sandefjord 3–0 Felix Horn Myhre, David Møller Wolfe, Mathias Rasmussen (NM, Åsane Arena).
  • 2021: Brann – Sandefjord 3–2 Daniel Pedersen, Aune Heggebø, Robert Taylor.
  • 2020: Brann – Sandefjord 3–1 Robert Taylor, Gilbert Koomson x2.
  • 2018: Brann – Sandefjord 1–1 Steffen Lie Skålevik.
  • 2017: Brann – Sandefjord 5–0 Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Jakob Orlov, Gilli Rolantsson, Vidar Ari Jonsson

Skader og suspensjoner:

Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen har vært ute en stund med skader. Laguttaket til kampen presenteres mandag 17.45. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å få en kamps karantene.

Annonse fra Eliteserien: