Før kampen: Brann–HamKam

Midtukekamp på menyen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot HamKam.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån. 

Kampen spilles på Brann Stadion onsdag 17. april klokken 18.00, og billetter kan kjøpes her. På TV sendes kampen på TV 2 Play. 

Et intensivt vestlandsderby er bak oss, og ett poeng er tatt med hem til Bergen. Det setter oss på femteplass på tabellen før vi går inn i fjerde serierunde. Nå venter en ny utfordring, når HamKam gjester Stadion.

Onsdagens motstandere fullførte fjorårets sesong på 11. plass. I år har de kun tatt ett poeng på de første tre kampene, og har bare Tromsø bak seg på tabellen. Dermed trenger de sårt poeng når de nå tar turen til Bergen. Onsdag kan vi treffe igjen tidligere Brann-spiller Vidar Ari Jónsson, som signerte for HamKam i fjor sommer.

Forrige hjemmekamp ble en skuffende affære, da vi ikke klarte å bryte ned Fredrikstad og satt igjen med null poeng. Etter en oppløftende andreomgang mot Viking i helgen, bør det nå være gode muligheter for å ta årets første hjemmeseier.

I fjorårets sesong tok vi full pott i begge oppgjørene mot HamKam. Forrige gang HamKam tok poeng av oss var i det målløse oppgjøret på Briskeby i 2008, da Erik Huseklepp og Hassan El-Fakiri startet for Brann. Det gjør de nok ikke onsdag, men bidrar heller fra trenerbenken.

Siste fem møter med HamKam:

  • 2023: HamKam–Brann 0–2 Sander Kartum, Niklas Castro.
  • 2023: Brann–HamKam 2–1 Jonas Torsvik, Bård Finne.
  • 2008: Brann–HamKam 4–1 Ólafur Örn Bjarnason, Azar Karadas, Petter Vaagan Moen, Njogu Demba-Nyrén.
  • 2008: HamKam–Brann 0–0
  • 2006: Brann–HamKam 2–1 Thorstein Helstad x2

Skader og suspensjoner

Ulrik Mathisen, Niklas Jensen Wassberg, Thore Pedersen, Jonas Torsvik og Mads Sande er ute til onsdagens dyst. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Onsdag klokken 16.45 presenteres laget som skal kjempe for årets første seier på Stadion.

HamKams midstopper John Olav Norheim ble utvist forrige kamp og må sone karantene denne runden.

Annonse fra Eliteserien: