NTB_a-q_nu3vYH8

Før kampen: Brann–Fredrikstad

Endelig skal det kokes på Stadion igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Fredrikstad.

Annonse:

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 7. april klokken 19.15, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. 

En særdeles actionfylt sesongåpning er unnagjort, og årets første tre poeng er hentet hjem til Bergen. Nå venter nyopprykkede Fredrikstad i det som blir aller første kamp på vår nye gressmatte. Med en strøken bane og et billettsalg som tikker mot utsolgt, er alt duket for en herlig kveld når Eliteseriens andre serierunde skal spilles.

Fredrikstad er en nykommer i Eliteserien i år, men er historisk sett en stor klubb i norsk fotball. Tolv år etter deres nedrykk fra Tippeligaen er de hvite og røde tilbake på øverste nivå med store ambisjoner. Fredrikstad trenes av færøyske Mikkjal Thomassen, som rykket direkte opp i sin første sesong i klubben.

Fredrikstad møtte sterk motstand i Bodø/Glimt i forrige kamp, og står med null poeng etter første serierunde. Vi må belage oss på at østfoldingene vil gi alt for å prøve ta sine første Eliteserie-poeng på tolv år. I OBOS-ligaen var Fredrikstad laget med færrest innslupne mål forrige sesong, med kun 23 baklengs. 

Søndag kan vi treffe igjen tidligere Brann-spiller Henrik Kjelsrud Johansen, som byttet Bergen med Plankebyen i 2019. Han har vært viktig i deres ferd fra nivå tre til øverste divisjon.

Siste fem møter med Fredrikstad:

  • 2022 - Fredrikstad–Brann 1–3: Ole Didrik Blomberg, Sivert Heltne Nilsen, Isak Tomar Hjorteseth.
  • 2022 - Brann–Fredrikstad 6–0: Niklas Castro x2, Felix Horn Myhre x2, Aune Heggebø, Niklas Jensen Wassberg (NM).
  • 2022 - Brann–Fredrikstad 3–0: Sivert Heltne Nilsen, Mathias Rasmussen, Niklas Castro.
  • 2015 - Brann–Fredrikstad 5–1: Jonas Grønner x2, Erik Huseklepp, Steffen Lie Skålevik, Kristoffer Barmen.
  • 2015 - Fredrikstad–Brann 1–1: Erik Huseklepp.

Skader og suspensjoner

Ulrik Mathisen, Thore Pedersen, Jonas Torsvik, Mads Sande og Felix Horn Myhre er utilgjengelig for kamp grunnet skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Søndag kl. 18.00 presenteres laget som skal kjempe for årets første seier på Stadion.

Annonse fra Eliteserien: