Før kampen: Brann - Strømsgodset

Det ligner ingen bergensgutt å være mutt! Les deg opp på alt du trenger å vite før søndagens oppgjør mot Strømsgodset.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Strømsgodset på Stadion i Eliteseriens 6. runde. Kampen spilles søndag 30. mai klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss 1 og Discovery+.

Alt er en smule tyngre for tiden. Det blir Fjordland i stedet for å lage mat, det blir sofaen foran tur på Fløyen og hybelkaninene har blitt en stor familie. Vi trenger en opptur nå! Kan et Stadion badet i sol en søndagskveld i mai gi oss livsgnisten tilbake? Kall meg naiv, men jeg har fader meg troen, tross alt. I dag er dagen Brann tar årets første poeng!   

Kamper mot Strømsgodset på Stadion har vært pur kos nesten hver gang siden første obligatoriske møte her i 1968. Vi har spilt 32 ganger mot Godset i Bergen og vunnet 19 av dem, ti av kampene har endt uavgjort og drammenserne har vunnet tre ganger. Vi må helt tilbake til 2014 for å finne forrige gang blåtrøyene vant på Stadion, da tok de med seg tre poeng østover etter en 0-1-seier og mål av Stadion-favoritten Peter Kovacs.

Av de fem seneste oppgjørene har vi vunnet tre og spilt to uavgjort. Både i fjor og året før ble det 1-1, og i begge oppgjørene var det Petter Strand som lagt mål for Brann. Om historien har noe og si, er Strømsgodset på Stadion en perfekt kamp for oss når vi trenger å snu en vond trend. 

Siste fem kamper mot Strømsgodset på Stadion:

  • 2020: Brann - Strømsgodset 1-1 Strand
  • 2019: Brann - Strømsgodset 1-1 Strand
  • 2018: Brann - Strømsgodset 3-1 Haugen, Eggen Rismark, Rolantsson
  • 2017: Brann - Strømsgodset 3-0 Barmen, Orlov, Selvmål
  • 2016: Brann - Strømsgodset 1-0 Vega

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er nyervervelsen Lars Krogh Gerson i opptrening etter en strekk, mens kaptein Daniel Pedersen er aktuell for kamptroppen igjen etter sin skade. 

Vieux Sané venter på visum.

Strømsgodset har Jonathan Parr, Nico Mickelson og Kristffer Tokstad ute med skader.   

Det blir et lite opphold før neste Brann-kamp møter Sarpsborg på bortenbane søndag 13. juni klokken 18.00.

  • Fotballpuben i Frydenbø-tribunen er åpen fra to timer før kampstart, mens Brannbutikken i BOB-tribunen er åpen fra klokken 14.00.
Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: