Før kampen: Brann-Sandefjord

Vi er i kvartfinale! Les deg opp om alt du trenger å vite før cupkampen mot Sandefjord.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. Foto: Bjørnar Morønning/NTB.

Kampen spilles på Åsane Arena søndag 19. mars klokken 20.00, og billetter kjøpes her. På TV vises kampen på på NRK 1.

Et forrykende vestlandsderby er unnagjort, og vi er nå klar for neste hinder. Finne fortsatte sin ustoppelige scoringsform, og satte 1-0 før det var spilt ti minutter. En formidabel start, men bedre skulle det bli. Under et minutt senere måtte nemlig Haugesunds keeper plukke ballen ut av nettet igjen, etter at magiske Mathias Rasmussen chipet ballen elegant i mål. 2-0 ble stillingen til pause.

I andre omgang viste gjestene at de ikke ga seg uten en fight, og fikk etter hvert inn en redusering gjennom Magnus Christensen. Stillingen 2-1 varte imidlertid ikke lenge. Bare fem minutter senere mottok Finne ballen i Haugesunds 16-meter, og kunne etter en rask vending trille ballen i lengste hjørnet. Det ble kampens siste mål, og vestlandsderbyet endte 3-1.

Dermed er Brann videre til kvartfinalen av cupen, hvor vi nå får besøk av Sandefjord. De er videre fra forrige runde etter å ha beseiret Odd 4-1.

Våre kvartfinalemotstandere kom på 14. plass i fjorårets Eliteserie, og måtte gjennom kvalikkamper mot Kongsvinger for å beholde plassen sin. Søndag kan vi få et gjensyn med vår tidligere midtbanedynamo Amer Ordagic, som byttet Bergen ut med Sandefjord for to år siden, i tillegg til Gilbert Koomson, som nylig sluttet seg til de blåkledde.

Brann og Sandefjord har mange målrike oppgjør bak seg. Historisk sett vi hatt et solid overtak mot Sandefjord, og vi må helt tilbake 2009 for å finne sist gang vi måtte se oss slått av dem.

Seneste møter på Stadion:

  • 2021: Brann – Sandefjord 3-2 Daniel Pedersen, Aune Heggebø, Robert Taylor
  • 2020: Brann – Sandefjord 3-1 Robert Taylor, Gilbert Koomson x2
  • 2018: Brann – Sandefjord 1-1 Steffen Lie Skålevik
  • 2017: Brann – Sandefjord 5-0 Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Jakob Orlov, Gilli Rolantsson, Vidar Ari Jonsson

Skader og suspensjoner

Hos Brann ligger Niklas Castro samt nysigneringen Ulrik Mathisen an til å miste kampen grunnet skader. Utover det har Horneland en frisk og rask gjeng å velge mellom. Søndag 18.45 presenteres laguttaket til kampen. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Går Brann seirende ut av søndagens cupkamp venter semifinale 26. april. Den spilles mot Stabæk på Nadderud. 

Annonse fra Eliteserien: