Før kampen: Brann - Rosengård

Bergen mot Sverige! Brann møter FC Rosengård i det første av to oppgjør i playoff til Champions League. Kampen spilles onsdag 21. september klokken 18:00 på Brann Stadion og sendes hos BT og VG.

Annonse:

Brann og Bergen er på vei til Champions League! Kun ett hinder gjenstår før Brann er klare for gruppespillet. Den første kampen i dobbeltoppgjøret mot FC Rosengård spilles på Brann Stadion. Billetter til kampen finner du her.

På veien til gruppespillet har Brann allerede slått ut to lag. I en turnering som ble spilt i Serbia var første motstander tyrkiske ALG Spor. Den kampen endte 1-0 etter en tidlig scoring fra Maria Brochmann. Deretter ble det 3-1-seier mot de serbiske seriemesterne Spartak Subotica.

I siste hinder venter svenske Rosengård, som kvalifiserte seg direkte til playoff-runden. Laget fra Malmö har vært blant de beste i svensk fotball i mange år. I fjor ble de seriemester, og i år topper de tabellen når det gjenstår seks serierunder. Totalt har de tatt 12 seriemesterskap og 13 sølvmedaljer siden 1986. På UEFA sin klubbrangering ligger de på ellevte plass.

Siden 2012 har FC Rosengård nådd kvartfinalen i Champions League seks ganger. Der har det blitt tap mot blant annet FC Barcelona, Wolfsburg og Lyon. I 2004 vant Rosengård over Kolbotn i kvartfinalen og tok seg dermed videre til semifinalen, hvor de tapte mot Frankfurt. I fjor tapte de mot Hoffenheim i siste hinder før gruppespillet.

Det har kun blitt to tap i serien så langt for Rosengård, men de to tapene har kommet i deres fem siste seriekamper. I august tapte de mot Piteå, og 10. september tapte de 2-0 mot Hammarby. Forrige fredag slo de tilbake med en solid 6-2-seier over nedrykkstruede Kalmar. Det var deres siste kamp før turen til Bergen.

Noen vil kanskje dra kjensel på keeperen til Rosengård. Australske Teagan Micah kom til Sandviken i mai i fjor, spilte seks kamper og dro videre til Rosengård i august. Der har hun blitt førstekeeper.

Vi har passert 5000 solgte billetter til onsdagens kamp. Ta med deg alle du kjenner og bli med på veien videre til Champions League! Billetter finner du her.

Annonse fra Eliteserien: