Før kampen: Brann - Rosenborg

Nå må hele Bergen gå! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Rosenborg på Stadion i Eliteseriens 26. runde. Kampen spilles lørdag 5. november klokken 18.00 og sendes på TVNorge og Discovery Pluss. Billetter kjøpes her. 

Det begynner å tette seg til i bunn av tabellen, og det er vel bare å innse at det blir en kamp mellom oss, Stabæk og Mjøndalen om kvalikkplassen. Mot Vålerenga spilte vi igjen en ganske bra kamp, men ender opp uten noe å vise til i poengkolonnen. Nå venter et Rosenborg som har vært hektet av i gullkampen en god stund, og heller ikke har vært i spesielt god form den seneste tiden.

Folkens, nå må vi kjenne vår besøkelsestid her. For det første er vi den privilegerte promillen av verdens befolkning som i det hele tatt får bo i Bergen. Og nå skal Brann spille en viktig kamp mot Rosenborg på Stadion tidlig en lørdagskveld. En bedre oppskrift på en helgete helg har jeg sjelden sett. Bruk dagen godt, og ta deg en liten teskje med honning i teen, for stemmen din får du fader meg bruk for på kamp! 

Vi har møtt Rosenborg 51 ganger på eget gress siden første møte i 1962. Av disse har vi vunnet 14, 15 har endt uavgjort og Rosenborg har vunnet 22. De seneste årene har vært magre og vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang vi slo dem på Stadion. Den gangen var det Mojsov, Skaanes og Pedersen som sørget for jubel i gatene. Så nå er det på tide med en ny seier mot trønderne hjemme i Bergen!  

Siste fem kamper mot Rosenborg på Stadion (i Eliteserien):

  • 2020: Brann - Rosenborg 1-2 Komsoon
  • 2019: Brann - Rosenborg 0-1
  • 2018: Brann - Rosenborg 1-2 Vega
  • 2017: Brann - Rosenborg 0-3
  • 2016: Brann - Rosenborg 1-1 Orlov

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Japhet Sery Larsen, Lars Krogh Gerson, Eirik Holmen Johansen og Daniel Pedersen ute med skade.

Rosenborg har skader på Jonathan Augustinsson, Adrian Pereira og Vebjørn Hoff.

Neste kamp er søndag 21. november klokken 17.00 borte mot Sandefjord. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com.

Lad opp til kamp med litt kampdagsbilder fra Stabæk-kampen.

Annonse fra Eliteserien: