Før kampen: Brann - Rosenborg

Kampdag igjen! Les deg opp før kveldens storoppgjør på Stadion.

Annonse:

Brann tar imot Rosenborg til den 26. serierunden i Eliteserien på Stadion søndag klokken 20.00. Kampen vises TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Det ble et knepent 1-2-tap på Lerkendal i vårens seriekamp der Gilli Rólantsson (bildet) scoret Branns mål. Før sesongen spilte lagene i den nye UNICEF Mesterfinalen på Stadion hvor Rosenborg vant 2-0.

I fjor endte tilsvarende oppgjør 1-1 på Stadion i en kamp med vanvittig stemning og høy temperatur på banen foran 17.366 tilskuere. Branns mål ble scoret av Jakob Orlov tidlig i kampen.

Forrige seier mot Rosenborg på Stadion kom i den ellers elendige 2014-sesongen. Brann-fansen fikk en opptur med 3-1-seier etter scoringer fra Daniel Mojsov, Kasper Skaanes og Marcus Pedersen.

Dessverre har Rosenborg et godt tak på Brann historisk sett med 47 seirer mot Branns 22. 26 kamper har endt uavgjort.

På Stadion ser det bedre ut, men også her har Rosenborg et lite overtak. Her har Brann vunnet 14 ganger, Rosenborg 18 og 15 kamper har endt uavgjort.

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2017: Brann - Rosenborg 0-2 (UNICEF Mesterfinalen)
  • 2016: Brann - Rosenborg 1-1: Orlov
  • 2014: Brann - Rosenborg 3-1: Mojsov, Skaanes, Pedersen
  • 2013: Brann - Rosenborg 1-4: Haugen
  • 2012: Brann - Rosenborg 2-1: Finne (x2)

Den største hjemmeseieren mot Rosenborg kom tilbake i 1962. Da ble trønderne nedsablet med hele 6-1 på Stadion etter scoringer fra Roald Paulsen (x2), Rolf Birger Pedersen (x2), Roald «Kniksen» Jensen og Leif Amundsen.

4-1-seieren på Stadion i 2005 er også småpen. Her scoret Charlie Miller hele tre mål i tillegg til et mål av Raymond «Super-Ray» Kvisvik.

Vi trenger ikke rippe opp i tapene vi har hatt mot Rosenborg. Hverken på hjemmebane eller bortebane.

Brann trenger seier

Brann tapte 0-1 på overtid av overtiden i forrige runde på bortebane mot Molde. Det gjorde at Brann datt ned på 4. plass på tabellen. Nå er det fire poeng opp til nettopp Molde som ligger på sølvplass og tre poeng opp til Sarpsborg 08 på bronseplass.

K P
2 Molde 6 13
3 Brann 6 11
4 Strømsgodset 5 10
5 Rosenborg 5 9

En seier mot Rosenborg i kveldd kan føre Brann forbi Sarpsborg 08, hvis Sogndal vinner på Fosshaugane, og opp i ryggen på Molde dersom Haugesund vinner på Aker Stadion.

Branns fem siste kamper viser 2-0-3 i statistikken. På hjemmebane denne sesongen står Brann med 7-3-2 og 16 plussmål.

Kristoffer Barmen er fremdeles Branns toppscorer med sine syv mål. Neste på listen er Fredrik Haugen og Jakob Orlov med fem mål hver.

Fredrik Haugen deler 1. plassen på assistlisten i Eliteserien med Morten Gamst Pedersen hvor de begge har levert åtte målgivende pasninger.

På Fantasy er det også Fredrik Haugen som dominerer og ligger på 1. plass med sine 128 poeng. Gilli Rólantsson har falt ned på en 7. plass med sine 115 poeng.

Rosenborg på turné

Rosenborg slo Tromsø med solide 3-0 på Alfheim i sist serierunde etter scoringer fra Samuel Adegbenro, Nicklas Bendtner og Pål André Helland.

Trønderne leder serien med hele ti poeng ned til Molde og tåler fint et tap eller to i seriens fem siste runder. Serien vinner de likevel.

For om det er en kamp de kan tape så er det kanskje nå mot Brann, som blir lagets tredje bortekamp på rad etter at det ble 1-3-tap borte mot Zenit St. Petersburg i Europa League torsdag kveld. Pål André Helland scoret trøndernes mål i denne kampen.

Det betyr at laget har vært på reise hele uken, noe som ikke gir tid til særlig med trening. Men laget er i god form i hjemlig serie med 4-1-0 på sine siste fem kamper, så en enkel oppgave for Brann blir det uansett ikke. På disse fem kampene står laget med 12-1 i målforskjell.

Bortestatistikken til Rosenborg i Eliteserien viser 8-3-1 denne sesongen. Det er kun Haugesund som har slått Rosenborg på eget gress.

Daniel Braaten og Azar Karadas har tidligere spilt for Rosenborg.

Bendtner nærmer seg toppscorertittelen

Nicklas Bendtner er i ferd med å ta igjen Stabæks Ohi Omoijuanfo på toppscoringslisten. Dansken ligger nå bare to mål bak Ohis 17 mål og med tanke på at dansken er i form, mens Ohi sliter med skader, kan det fort bli Bendtner som stikker av med toppscorertittelen i Eliteserien i år.

Brann bør også passe seg for Pål André Helland som har levert syv målgivende. I tillegg har Anders Trondsen og Mike Jensen levert seks målgivende pasninger hver.

Ikke overraskende så figurerer også Nicklas Bendtner i toppen av Fantasy-listen. Han har nå klatret opp på 4. plass med 121 poeng.

Ingen av dagens Rosenborg-spillere har tidligere spilt i Brann. Men i støtteapparatet finner vi en gammel kjenning, uten at vi nødvendigvis får se ham gjeste Stadion på søndag.

Hallvar Thoresen trente Brann i perioden 1993-1995 og er nå sjefspeider for Rosenborg.

Acosta og Barmen ute med karantene

Bismar Acosta (bildet) og Kristoffer Barmen pådro seg gule kort i bortekampen mot Molde i siste runde, noe som betyr at de begge må stå over søndagens kamp mot Rosenborg.

Hvis vi ser frem mot neste helgs bortekamp mot Haugesund, må Sivert Heltne Nilsen (4), Daniel Braaten (4), Vito Wormgoor (2), Jonas Grønner (2), Azar Karadas (2) og Deyver Vega (2) (bildet) unngå kort mot Rosenborg får å få spille også den kampen.

Fra før av er Alex Horwath ute for resten av sesongen etter operasjon i hånden. Jakob Orlov er skadet i kneet og også ute i flere uker fremover.

Fredrik Haugen, Kasper Skaanes og Gilli Rólantsson sto over sist kamp mot Molde med skader, men har vært i trening deler av denne uken.

Om de er aktuelle for kamp og med i troppen får du først vite søndag klokken 18.45.

Hos Rosenborg er Matthias Viljalmsson ute for resten av sesongen med kneskade. Også Yann-Erik de Lanlay, Magnus Stramnestrø og Andreas Helmersen er ute med kneskader.

Hvilket lag Rosenborg stiller med etter torsdagens kamp i Russland er usikkert, noe rotasjon fra Kåre Ingebrigtsens side vil ikke være overraskende.

Neppe straffespark denne gangen heller...

Dommer til kampen er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har dømt Brann fem ganger før i år (3-1-1).

Brann har fremdeles ikke fått straffespark denne sesongen, mens Rosenborg har fått fire straffespark.

Det blir neppe straffe til Brann på søndag heller, da Tom Harald Hagen ikke ser ut til å være særlig glad i å dele ut den slags. Han har kun pekt på straffemerket én gang denne gangen mot for eksempel Trygve Kjensli som har pekt på straffemerket hele ni ganger.

Brann - Rosenborg har avspark på Stadion søndag klokken 20.00.

Med publikum i ryggen har Brann større sjanse til å vinne, bli med på Stadion du også!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, rbk.no.

Scoringsliste Brann

  • 7 mål: Kristoffer Barmen

  • 5 mål: Fredrik Haugen

  • 5 mål: Jakob Orlov

  • 4 mål: Gilli Rólantsson

  • 4 mål: Deyver Vega

  • 3 mål: Daniel Braaten

  • 2 mål: Torgeir Børven

  • 2 mål: Peter Orry Larsen

Annonse fra Eliteserien: