Før kampen: Brann - Ranheim

Ny kamp på Stadion på søndag! Les deg opp før Ranheim kommer.

Annonse:

Brann møter Ranheim i den 21. serierunden av Eliteserien. Kampen starter klokken 18.00 søndag 2. september og vises på Eurosport Pluss og Eurosport Player.

På søndag får vi trøndere på besøk på Stadion. Brann står med 6-2-1 på hjemmebane og har vunnet de to siste kampene her i Bergen med overbevisende 4-1 mot Start og 2-0 mot Sarpsborg 08.

Ranheim har hatt en vanvittig god førstesesong i Eliteserien og vunnet fire av ti bortekamper. De har hatt en litt dalende formkurve etter den gode starten på sesongen, og har gått på noen store tap på bortebane de siste månedene.

Forrige helg tok de på tross av dette en råsterk 3-2-seier mot Molde på Aker Stadion og kommer til Bergen fulle av selvtillit. 

Før søndagens kamper er Ranheim plassert på en 4. plass på tabellen og er i likhet med Brann på medaljejakt. Alt ligger til rett for en tøff og særdeles spennende batalje når to av Norges beste lag braker sammen. 

Brann med flest seirer

Historisk sett er det ikke mange ganger Brann har møtt Ranheim på Stadion. Lagene møttes første gang i cupen i 2014 i et oppgjør som endte 4-2, før det året var kamp i OBOS-ligaen, et oppgjør Brann vant 4-1 etter et hat-trick av Jakob Orlov og ett mål fra Fredrik Haugen.

Totalt har Brann bare møtt dem fire ganger, der de to bortekampene har endt med uavgjort 0-0 i 2015 og 2-0-seier tidligere i år med to mål av Steffen Lie Skålevik.

Våre møter med Ranheim: 

  • 2018: Ranheim - Brann 0-2 Lie Skålevik x2
  • 2015: Ranheim - Brann 0-0
  • 2015: Brann - Ranheim 4-1 Orlov x3, Haugen
  • 2014: Brann - Ranheim 4-2 Askar, Haugen, Barmen, Huseklepp

Den utvalgte dommeren til søndagens kamp er Tore Hansen fra Feda IL. Han er den av dommerne som har dømt i årets eliteserie med færrest kamper. Han har dømt seks kamper til nå, der to har endt med hjemmeseier, to med uavgjort og to med borteseier.

Møter gamle og nye lagkamerater

Før overgangsvinduet stengte for noen uker siden hentet Brann Christian Eggen Rismark og Kristoffer Løkberg. Eggen Rismark er allerede en del av troppen og kan få spilletid mot gamle lagkamerater på søndag.

Løkberg er i den spesielle situasjonen at han er klar for Brann fra januar 2019. Han kan potensielt ødelegge for fremtidige lagkamerater om han blir tatt ut på laget til søndag, noe som virker meget sannsynlig.   

Hos Brann er Ruben Kristiansen ute med lyskeskaden som har plaget ham en del denne sesongen. Taijo Teniste er også usikker grunnet ankelskade. Det samme gjelder kneplagede Amer Ordagic og Ludcinio Marengo.

Hos Ranheim er Magnus Blakstad og Ola Solbakken ute på ubestemt tid.

Daouda Bamba soner karantene på søndag etter sitt gule kort mot Vålerenga sist. Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er alle ett kort unna suspensjon. 

Neste kamp på Stadion er mot søndag 23. september mot Sandefjord. Still opp og hjelp oss frem til enda en hjemmeseier! 

Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: