Før kampen: Brann - Odd

5000 ganger hurra for flere folk på Stadion igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før søndagens kamp mot Odd.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Odd på Stadion i Eliteseriens 8. runde. Kampen spilles søndag 20. juni klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Discovery+.

Årets første bortepoeng i boks, ubeseiret på to kamper, 5000 folk på Stadion mot Odd som vi har slått hjemme fire år på rad. Det må være lov å koste på seg et ørlite glis nå!

Odd har fått en middels start på sesongen. De påførte serieleder Bodø/Glimt deres første og eneste tap til nå for noen uker siden, men borteformen deres er ikke helt der oppe med to tap og en uavgjort. Med Brann-seier vil vi passere dem på tabellen.   

Det begynner å bli en vakker tradisjon med tre poeng på Stadion mot Skienslaget. Vi har vunnet de fire seneste hjemmekampene mot dem, og har ikke tapt siden 2014. Og det er ikke bare i det siste vi har hatt gode år, for siden 1951 har vi vunnet 15, spilt seks uavgjort og tapt fire kamper mot Odd i Bergen. Vi skal ikke legge for mye betydning i historien, men den har en tendens til å gjenta seg. Med 5000 nydelige bergensere tilbake på Stadion, håper vi det blir mye å juble for i år også!

Siste fem kamper mot Odd på Stadion:

  • 2020: Brann - Odd 2-1 Taylor, Tveita
  • 2019: Brann - Odd 1-0 Bamba
  • 2018: Brann - Odd 1-0 Bamba
  • 2017: Brann - Odd 2-0 Rolantsson, Barmen
  • 2016: Brann - Odd 0-0

Thomas Grøgaard ble hentet fra Odd i 2018 og kan få sjansen mot gamle lagkamerater på søndag. 

.  Det samme kan Filip Delaveris, som kom til Brann foran årets sesong. Han dro til Skien som 15-åring, og spilte for Odd fram til overgangen til Vitesse januar 2020. 

På motsatt banehalvdel finner vi også Kristoffer Larsen, en mann som er godt likt i Bergen. Han fikk i løpet av tide i Brann med seg 91 kamper og laget elleve mål. Gilli Rolantsson og Sander Svendsen er også i Odd. Førstnevnte fikk med seg 111 kamper og ni mål for Brann fra 2016 til i fjor, mens Svendsen spilte 10 kamper og scoret ett mål da han var på lån til Brann i fjor høst.   

  • Brannbutikken i BOB-tribunen er åpen tre timer før kampstart og 30 minutter etter kampslutt. Fotballpuben i Frydenbø-tribunen er åpen fra to timer før kampstart. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Lars Krogh Gerson og David Møller Wolfe ute med skader eller sykdom. 

Vieux Yaya Sané er ankommet Bergen og sitter på karantenehotell, mens Robert Taylor spiller EM for Finland.

Hos Odd er viktige Steffen Hagen og Kevin Egell-Johnsen ute med skader. Espen Ruud og Mushaga Bakenga er usikre, men forventes klare til kamp.  

Neste kamp er et ekte vestlandsoppgjør borte mot FK Haugesund. Kampen spilles førstkommende torsdag, 24. juni, klokken 18.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: