Før kampen: Brann - LSK Kvinner

Det er klart for Toppseriens siste serierunde! Brann tar imot LSK Kvinner på Stemmemyren lørdag klokken 13.30. Kampen vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse, Digitalsport

Bergen er i Champions League-modus, men før storkampen mot Slavia Praha på Brann Stadion må Toppserien først konkluderes. Kampen på Stemmemyren er dessverre ikke avgjørende for Brann sin del. Det har nemlig vært klart en stund at det blir fjerdeplass i serien i år. Før den siste serierunden er det ni poeng opp til bronseplassen.

Der ligger LSK Kvinner. En veldig god høstsesong for kanarifuglene har sørget for at de har holdt Brann bak seg på tabellen. Deres forrige tap i serien kom 10. juni, da de tapte 1–0 mot Avaldsnes. Deretter har de spilt elleve seriekamper uten å tape. I forrige runde spilte de uavgjort borte mot Rosenborg. 

Den gode formen deres gjør ikke bare at de sikrer bronsemedaljen, nå har de faktisk mulighet til å ta sølvet foran nettopp Rosenborg. Det er bare ett poeng som skiller lagene, og i den siste serierunden skal trønderne møte seriemester Vålerenga. Kampen på Stemmemyren kan altså bli helt avgjørende for LSK.

For Brann handler det kanskje heller om å ta revansje for tapene mot LSK tidligere denne sesongen. I serien endte det målløst i LSK-hallen tidlig i sesongen. På Stemmemyren gikk det verre. Brann dominerte store deler av kampen, men klarte likevel å tape 2–0. I cupen gikk det heller ikke bedre, LSK vant 3–1. LSK er dermed ett av to lag som har vunnet mot Brann siden Martin Ho ble hovedtrener.

Siste serierunde i grunnspillet i fjor var også mot LSK. Det ble en underholdende kamp. Bortelaget ledet 2–0, men scoringer fra Tuva Hansen, Marit Bratberg Lund og Maria Brochmann snudde kampen i favør Brann. En sen utligning sørget for at det endte 3–3 på Stemmemyren.

Gi Brann en god avslutning på sesongen, kle deg i rødt og kom på kamp! Billetter finner du her.

Brannbutikken stiller med diverse supportereffekter, blant annet Champions League-skjerf! 

Du må i hvert fall skaffe deg billetter til Champions League-kampen på Brann Stadion neste uke. Etter seieren mot St. Pölten i første kamp har Brann alle muligheter til å ta seg videre fra gruppespillet. Dette vil du være med på! Kjøp billetter til storkampen her.

Siste fem hjemmekamper mot LSK Kvinner:

  • 2023: Brann 0–2 LSK Kvinner
  • 2022: Brann 3–3 LSK Kvinner
  • 2022: Brann 6–0 LSK Kvinner (NM)
  • 2021: Sandviken 4–1 LSK Kvinner
  • 2020: Sandviken 0–1 LSK Kvinner
Annonse fra Eliteserien: