Før kampen: Brann Kvinner - Stabæk

Brann møter Stabæk til nest siste kamp i grunnspillet i Toppserien på Stemmemyren. Kampen spilles lørdag 13. august klokken 17.00 og sendes på NRK1.

Annonse:

Nå gjelder det - med seier mot Stabæk på lørdag er Brann seriemester! Av grunnspillet, vel å merke. Det betyr at Brann får med seg seks poeng inn i sluttspillet med de andre lagene som havner på topp fire. Andreplassen starter med fire poeng, tredjeplassen med to poeng og fjerdeplassen, som kan bli Stabæk, starter med null poeng.

Siden forrige seriekamp har Bataljonen gått sammen med andre supportergrupper om å anerkjenne vinneren av grunnspillet som den rettmessige vinneren av Toppserien 2022, som en protest mot sluttspill-modellen. Man kan derfor regne med jubel og god stemning på tribunen dersom det skulle ende med seier mot Stabæk.

Det er allerede avgjort at Brann, Rosenborg og Vålerenga vil havne på de tre øverste plassene og dermed få med seg poeng inn i sluttspillet, men kampen om den viktige fjerdeplassen er helt åpen. I skrivende stund er det Stabæk som ligger på fjerdeplass, ett poeng foran Lyn, som har én kamp mindre spilt. Lagene som havner utenfor topp fire må ut i nedrykkssluttspill.

Stabæk har vist god form tidligere i sommer. I juni gikk de seirende ut i sine kamper mot Avaldsnes, Lyn og LSK, men i første kamp etter ferien tapte de 1-0 hjemme mot Kolbotn. 

I bortemøtet mot Stabæk tidligere i år endte det med 2-1-seier etter to scoringer fra Nora Eide Lie. Kampen var jevnspilt, og den avgjørende scoringen kom ikke før det var spilt 80 minutter på Nadderud Stadion. I hjemmekampen mot Stabæk i fjor endte det med en mer komfortabel 3-0-seier.

Det er meldt strålende solskinn og nydelige forhold for å ta seriegull (for grunnspillet) på lørdag. Kom på Stemmemyren  – gullet ska hem!

Billetter til kampen finner du her.

Siste fem hjemmekamper mot Stabæk:

  • 2021: Sandviken 3-0 Stabæk
  • 2019: Sandviken 3-0 Stabæk
  • 2018: Sandviken 1-3 Stabæk
  • 2017: Sandviken 1-2 Stabæk
  • 2016: Sandviken 1-2 Stabæk
Annonse fra Eliteserien: