Før kampen: Brann Kvinner - Rosenborg Kvinner

Det er klart for ny kamp i sluttspillet når Rosenborg kommer på besøk til Stemmemyren. Kampen spilles lørdag 17. september klokken 15.30 og sendes på NRK1.

Annonse:

Vi har knapt fått feiret avansement til cupfinalen før Brann spiller ny kamp, sin tredje på én uke. Denne gang er det andre kamp i sluttspillet, og Rosenborg er motstander. I første kamp i sluttspillet ble det borteseier mot Vålerenga, etter at Brann snudde til 2-1 i andre omgang. Seieren gjorde at Brann beholdt ledelsen sin i sluttspillet.

Like bak Brann ligger Rosenborg. Trønderne havnet på andreplass i grunnspillet og fikk med seg fire poeng inn i sluttspillet. I første kamp i sluttspillet vant de 3-1 mot Stabæk, som betyr at de ligger to poeng bak Brann før lørdagens kamp.

Rosenborg har som Brann også spilt semifinale i cupen denne uken. Der møtte de Stabæk igjen, og den kampen ble ikke like lett. Stabæk vant nemlig 2-1 og tok seg videre til cupfinalen, der de selvsagt møter Brann.

Det har vært jevne kamper mot Rosenborg i grunnspillet tidligere i år. I hjemmekampen i april vant Brann 2-1 etter to scoringer av Elisabeth Terland. I bortekampen på Lerkendal endte det med et kjedelig 1-0-tap foran 11636 tilskuere. Det var sesongens første og hittil eneste tap.

De siste fem hjemmekampene mot Rosenborg/Trondheims-Ørn viser fire seiere og ett tap. I fjor endte det 2-0 på Stemmemyren, i det som ble en veldig viktig seier i gullkampen. Lørdagens kamp er vel så viktig – gullet i sluttspillet kan se ut til å stå mellom Brann og Rosenborg. Billetter til kampen finner du her.

Siste fem hjemmekamper mot Rosenborg/Trondheims-Ørn:

  • 2022: Brann 2-1 Rosenborg
  • 2021: Sandviken 2-0 Rosenborg
  • 2020: Sandviken 1-3 Rosenborg
  • 2019: Sandviken 1–0 Trondheims-Ørn
  • 2018: Sandviken 3–1 Trondheims-Ørn

Har du enda ikke skaffet deg billett til Champions League-kampen på Brann Stadion neste uke? Billetter til den kampen finner du her.

Annonse fra Obos-ligaen: