Før kampen: Brann Kvinner - Avaldsnes

Brann tar imot Avaldsnes i Toppseriens niende serierunde. Kampen spilles på Stemmemyren søndag klokken 15.00 og kan streames på direktesport.no.

Annonse:

Kjøp billetter til kampen her.

Etter 1-1 mot Vålerenga forrige uke ligger Brann fortsatt på andreplass i Toppserien, ettersom Vålerenga står med bedre målforskjell. Men med seier mot Avaldsnes på søndag vil Brann igjen ta tilbake den vante førsteplassen, riktignok med én kamp mer spilt enn Vålerenga. Gu’ kor herlig det hadde vært å gå i 17. mai-tog som serieledere!

Søndagens motstander Avaldsnes har hatt en tøff start på sesongen. Laget fra Karmøy har kun vunnet mot tabelljumbo Røa og tatt ett poeng på hjemmebane mot Lyn. Likevel står Avaldsnes med syv poeng etter åtte kamper. I bortekampen mot Kolbotn vant de nemlig på walkover, da Kolbotn sin gressbane var i for dårlig stand til å spille fotball på. Vi kan garantere bedre forhold på Stemmemyren!

Til tross for en dårlig sesongstart i år kan man si at Avaldsnes har vært et topplag i norsk kvinnefotball de siste årene. Fra 2015-2017 tok de tre sølvmedaljer, og i 2020 ble det bronsemedalje. 2021 ble en sportslig nedtur for klubben. Avaldsnes endte på åttendeplass, og John Arne Riise ble hentet inn som ny hovedtrener før årets sesong.

De siste fem oppgjørene mellom lagene på Stemmemyren viser fire seiere og ett tap. På de siste tre hjemmekampene har Sandviken scoret hele 13 mål på haugalendingene. I fjor endte det 3-0, etter scoringer fra Elisabeth Terland, Rakel Engesvik og Marit Bratberg Lund. Det er faktisk også de tre siste spillerne som har scoret mål for Brann denne sesongen. Vi får håpe de fortsetter scoringsformen mot Avaldsnes. Billetter til kampen finner du her.

Heia Brann!

Siste fem oppgjør mellom lagene på Stemmemyren:

  • 2021: Sandviken 3-0 Avaldsnes
  • 2020: Sandviken 4-0 Avaldsnes
  • 2019: Sandviken 6-4 Avaldsnes
  • 2018: Sandviken 1-0 Avaldsnes
  • 2017: Sandviken 0-1 Avaldsnes

 

Annonse fra Obos-ligaen: