Før kampen: Brann Kvinner – Kolbotn

Brann møter Kolbotn i Toppseriens syvende serierunde. Kampen spilles på Stemmemyren klokken 14.30 og kan streames på direktesport.no.

Annonse:

Etter seks kamper er Brann stadig ubeseiret i Toppserien. I mars ble det storseiere mot Røa og Arna-Bjørnar, men i april har kampene vært langt jevnere. LSK, Rosenborg og Stabæk ble alle slått med ett mål, og i forrige serierunde vant Brann 2-0 over Lyn etter to sene scoringer. Brann topper nå tabellen like foran Vålerenga, som står med like mange poeng og like god målforskjell, men med færre skårede mål.

Kolbotn ligger på syvendeplass før kampen mot Brann på Stemmemyren. Laget fra Nordre Follo har tapt mot de tre topplagene LSK, Vålerenga og Rosenborg, mens de har spilt uavgjort mot Stabæk og vunnet mot Røa. Dermed står det tidligere topplaget med fire poeng etter seks kamper i sin 28. strake sesong i Toppserien.

I Brann sin startoppstilling finner man trolig to tidligere Kolbotn-profiler. Marit Bratberg Lund spilte 112 kamper for Kolbotn før hun dro til Sandviken før fjorårssesongen, og Nora Eide Lie har også en fortid i Kolbotn.

De siste fem oppgjørene mellom lagene på Stemmemyren viser to seiere, én uavgjort og to tap. Det har vært jevne kamper mot Kolbotn i Bergen, men de to siste årene har det endt med seier. I fjor sørget Elisabeth Terland for at det ble 1-0-seier mot Kolbotn i serieåpningen. Terland står med fem mål så langt denne sesongen, og kan fort ende opp på scoringslisten mot Kolbotn. Heia Brann!

Siste fem oppgjør mellom lagene på Stemmemyren:

  • 2021: Sandviken 1-0 Kolbotn
  • 2020: Sandviken 1-0 Kolbotn
  • 2019: Sandviken 2-2 Kolbotn
  • 2018: Sandviken 0-1 Kolbotn
  • 2017: Sandviken 1-2 Kolbotn
Annonse fra Obos-ligaen: