Før kampen: Brann Kvinner – ALG Spor

Det er klart for Champions League-kvalifisering! Brann møter tyrkiske ALG Spor i Serbia. Kampen spilles torsdag 18. august klokken 17.00.

Annonse:

Etter ett poeng mot Stabæk forrige lørdag har Brann så godt som sikret førsteplassen i grunnspillet i Toppserien. Nå venter nye utfordringer i Europa.

I Serbia spilles det en miniturnering med tre lag, med semifinale 18. august og finale 21. august. Vinner Brann semifinalen mot ALG Spor venter Spartak Subotica fra Serbia i gruppefinalen.

Kampen mot ALG Spor sendes direkte på BT og VG.

Vinneren av gruppefinalen går videre til neste kvalifiseringsrunde, der vinneren av en dobbeltkamp (hjemme/borte) er klar for Champions League. Brann må altså vinne de to kampene i Serbia, pluss gå seirende ut av et dobbeltoppgjøret i siste hinder for å kvalifisere seg til gruppespillet.

Både Brann og Spartak Subotica ønsket å arrangere gruppespillet, og etter en avstemning vant serberne. Derfor spilles turneringen der. 

ALG Spor er lavest rangert i gruppen, ifølge UEFAs koeffisient. Den tyrkiske klubben ble stiftet i 1998 og har klatret oppover i det tyrkiske seriesystemet de siste årene. I år vant de serien for første gang. 

Toppscoreren i årets tyrkiske liga ble for øvrig tidligere Sandviken-spiss Kennya Cordner, med 34 mål på 25 kamper for Fenerbahçe.

Dette er andre gang ALG Spor spiller kvalifisering til Champions League. I 2020 møtte de albanske KFF Vllaznia Shkodër i første kamp, hvor de tapte på straffesparkkonkurranse.

Brann (Tidligere Sandviken) har aldri spilt i Europa før, og sånn sett er dette en historisk kamp. Vi satser på at vi får Champions League til Bergen! 

Heia Brann!

Onsdag 24. august klokken 18.00 spiller Brann kvartfinale i cupen mot LSK Kvinner. Billetter til den kampen finner du her.

Annonse fra Eliteserien: