Brann flagg Hansa 1.jpg

Før kampen: Brann - Bodø/Glimt

Kjør deg opp før sesongens første kamp på Stadion!

Annonse:

Brann tar imot Bodø/Glimt på Stadion søndag klokken 18.00 til den andre serierunden i Eliteserien. Men altså Branns første kamp for året. 

Etter bomturen til Trøndelag sist helg er det endelig tid for å sparke Eliteserien i gang for Brann. Nyopprykkede Bodø/Glimt fikk en god start på sin sesong ved å slå Lillestrøm SK 3-1 på Aspmyra, mye takket være to mål av førdianer og tidligere Sogndal-spiller Kristian Fardal Opseth.

I fjor holdt Bodø/Glimt til i OBOS-ligaen, og forrige møte på Stadion var derfor tilbake i april 2016. Da var det Jakob Orlov som satte inn den avgjørende 1-0-scoringen allerede etter ni minutter. Vi har møtt Glimt 20 ganger på Stadion og har vunnet halvparten av disse (10-2-8). 

Siste fire oppgjør mot Bodø/Glimt: 

  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1-3 Barmen(x2), Orlov
  • 2016: Brann - Bodø/Glimt 1-0 Orlov
  • 2014: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Mojsov
  • 2014: Brann - Bodø/Glimt 1-2 Lorentzen

Dommer Tommy Skjerven sesongdebuterer også i Eliteserien på Stadion søndag. I fjor dømte han Brann én gang, borte mot Sarpsborg 08. Kampen endte 1-1 og vi fikk med oss et fint poeng på en vanskelig bortebane.     

Skader og karantener

Daniel Braaten var tilbake i fotballtrening forrige uke etter å ha slitt med en langvarig leggskade. Om serieåpningen kommer for tidlig offentliggjøres først når lagoppstillingen kommer 16.45 på søndag.

Deyver Vega, Kristoffer Barmen, Steffen Lie Skålevik og Amer Ordagic har også hatt diverse plager frem mot seriestarten.

Hos Bodø/Glimt er Endre Kupen ute hele sesongen. José Isidoro og Jens Hauge har slitt med småskader, men forventes å være spilleklare.

Linker mellom klubbene

Glimts trener er Kjetil Knutsen, bergenser og tidligere trener og toppspillerutvikler i Brann som har nær relasjon til flere i det sportslige apparatet på Stadion. Han begynte som assistent på Aspmyra, men har tatt over hovedansvaret i år.

Midtstopperen Eirik Wollen Steen er bergenser, fra Bjarg, og med fortid i Åsane gjennom flere sesonger. 

Vegard Leikvoll Moberg er fra Os, har trent med yngre lag i Brann tidligere, men aldri spilt for klubben. I troppen til Glimt er også Geir André Herrem, rogalendingen som nettopp forlot Åsane til fordel for Glimt. Han trente med Brann for noen måneder siden.

Brann vinner ofte hjemme

Dersom vi ser på statistikkene er det åpenbart at Brann har vært god på eget naturgress de siste sesongene. På tre sesonger - 45 hjemmekamper - er det bare blitt seks nederlag.

I 2015 tapte Brann to ganger på eget gress, mot Sogndal (0-4) og mot Hødd i en ubetydelig kamp etter at opprykket var sikret.

I 2016 tok Brann sølv etter 11-3-1 på Stadion og bare seks innslupne mål.

I fjor tapte laget tre ganger på eget gress. Statistikken viser 8-4-3. Brann scoret hele 30 ganger på Stadion i løpet av sesongen og slapp inn halvparten, nemlig 15 mål på 15 kamper.

Rundens Fantasy-spillere

Anbefalingene av Fredrik Haugen, Gilbert Koomson og Steffen Lie Skålevik fra forrige runde er fortsatt gode når hjemmesterke Brann tar imot et nyopprykket lag i form av Bodø/Glimt.

Haugen hadde sågar to målgivende pasninger forrige gang Brann møtte Glimt i september 2016. Vi legger også til Kristoffer Barmen som et hett tips til denne runden dersom han starter. Han gjorde nemlig to mål i nevnte kamp mot Glimt. Gjentar historien seg på søndag vil det kunne gi god uttelling i jakten på status som en ekte Fantasy-Gud.

Barmen og Vega
Kristoffer Barmen (til venstre) kan være en joker på Fantasy denne runden. Dersom han blir klar etter noen dagers sykdom.

Vi må vel også nevne Kristian Fardal Opseth for gjestene. Han puttet to mål i sin første eliteseriekamp for Bodø/Glimt forrige helg, og hadde småpene 28 mål på 30 kamper i OBOS-ligaen forrige sesong. Til 7,6 millioner kan han være en fin mann å ha på laget fremover, men forhåpentligvis blir det lite uttelling denne runden.      

Brann - Bodø/Glimt har avspark klokken 18.00 søndag 18. mars og vises på MAX.

Men Brann-kamp er best på Stadion. Støtt laget frem til seier!

Kjøp partoutkort

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: