IMG_8922

Før kampen: Brann - Anderlecht

Brann møter Anderlecht i kvalifiseringskamp til Champions League. Kampen spilles lørdag 9. september klokken 20.00 og sendes på VG+.

Annonse:

De bulgarske seriemesterne Lokomotiv Stara Zagora viste seg å være en overkommelig motstander i første kvalifiseringskamp til Champions League. Maria Brochmann trivdes godt på topp i andre omgang, der hun scoret tre mål og fastsatte resultatet til 5–0 til Brann. Dermed er Brann ett skritt nærmere Champions League. Neste hinder er belgiske Anderlecht.

Det kan bli et tøffere hinder enn det første. I fjor vant Anderlecht sin femte strake tittel i den belgiske toppdivisjonen, en liga som sannsynligvis holder et høyere nivå enn den bulgarske. I UEFA sin koeffisient-rangering er den bulgarske ligaen rangert som nummer 37, mens den belgiske er nummer 22. Toppserien i Norge er rangert som nummer 11.

Med UEFA-rankingen i bakhodet kan man kanskje se på Brann som favoritter før lørdagens oppgjør, men så har Anderlecht mer erfaring i Europa enn det Brann har. De siste fire sesongene har belgierne vært med i Champions League-kvalifisering. I 2019 vant de blant annet mot LSK Kvinner og tok seg videre til 32-delsfinale. Der måtte de gi tapt for kasakhstanske BIIK Kazygurt. I fjor ble det tap på straffekonkurranse mot finske KuPS i siste kamp før playoff.

Det er så langt de også har kommet i år. På onsdag vant de 5–0 mot polske Katowice, og dermed er det enten Brann eller Anderlecht som tar seg videre til playoff - det siste hinderet før et gruppespill i Champions League.

Seieren mot Katowice var Anderlecht sin andre for sesongen. I serien i år har Anderlecht nemlig spilt to kamper, hvorav én endte med seier og én endte uavgjort. I seieren scoret Lore Jacobs to av målene. Hun var også på scoringslisten da Anderlecht vant mot Katowice på onsdag. 18-åringen kan være en å se opp for!

Få med deg Brann sin ferd mot gruppespill i Europa - kampen mot Anderlecht ser du på lørdag klokken 20.00 på VG+.

Husk også å kjøpe billetter til neste kamp på Stemmemyren! Stabæk er motstander. Billetter finner du her.

Annonse fra Eliteserien: