Før kampen: Brann - Vålerenga

Les deg opp før kampen mot erkerivalene fra Oslo.

Annonse:

Brann tar imot Vålerenga til den 15. serierunden i Eliteserien.

Kampen har avspark klokken 20.00 søndag 2. juli på Stadion. Den kan også sees på Eurosport Norge eller høres på NRK Hordaland og BA.no.

I fjor ble det en riktig så hyggelig kamp i tilsvarende oppgjør. Da ble det en fin-fin 4-1-seier til Brann etter scoringer fra Kristoffer Barmen, selvmål, Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp.

På Stadion har Brann et lite overtak med 20 seirer mot Vålerengas 13. Ti kamper har endt uavgjort. Totalt sett er det jevnt. Der er statistikken 33-20-34.

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2016: Brann – Vålerenga 4-1: Barmen, selvmål, Skålevik, Huseklepp
  • 2014: Brann – Vålerenga 2-3: Grønner, Lorentzen
  • 2013: Brann – Vålerenga 3-1: Haugen, K. Larsen, Nordkvelle
  • 2012: Brann – Vålerenga 1-2: Ojo
  • 2011: Brann – Vålerenga 1-4: Korcsmár

Største seier hjemme mot Vålerenga kom tilbake i 1951. Da ble det 5-1-seier foran 9500 tilskuere på Stadion.

På vei oppover

Brann spilte 1-1 bort mot Sarpsborg 08 i forrige runde og ligger på 2. plass med 26 poeng, kun to poeng bak Rosenborg.

Siste fem kamper viser to seirer og tre uavgjorte kamper. Brann har ikke tapt på hjemmebane i år med fire seirer og to uavgjorte kamper. Rødtrøyene er dermed det beste hjemmelaget i Eliteserien nå.

Hvis Rosenborg avgir poeng mot Kristiansund på mandag kan Brann igjen bli serieleder, så fremt det blir seier på Stadion søndag.

Vålerenga startet sesongen ujevnt, men har forbedret spillet og klatret opp på 6. plass. Der ligger de kun fem poeng bak Brann med sine 21 poeng.

Formen viser 2-2-1 på de siste fem kampene. Oslo-laget har tapt fire kamper og vunnet to på bortebane så langt denne sesongen.

Haugen på Fantasy-toppen

Jakob Orlov er fremdeles Branns mestscorende med sine fire mål i Eliteserien. Det samme har Bård Finne og Ghayas Zahid i Vålerenga.

Fredrik Haugen er assistkongen i Eliteserien akkurat nå med sine syv målgivende. For Vålerenga er det Zahid som er best med sine fire assist.

Haugen ligger også øverst på Fantasy-listen med 81 poeng. Gilli Rólantsson har falt ned på 2. plass med sine 78 poeng, men begge er gull å ha med på laget sitt.

Beste VIF-spiller på Fantasy er Zahid med 72 poeng. Så hadde det ikke vært for at han nå skulle spille mot Brann, så kan det være et lurt tips.

Brann uten skader

Både Simen Juklerød, Muhamed Keita og Henrik Johansen er ute med lårskader, mens Thomas Elsebutangen er ute med armbrudd.

Ingen av lagene har karantener å stri med til denne kampen.

Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Kristoffer Barmen og Deyver Vega står alle med to gule kort hver og må unngå nytt gult kort om de også skal spille mot Stabæk i neste kamp.

Dommer til kampen er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har dømt Brann tre ganger før i år.

Brann har ikke fått noen straffer i Eliteserien denne sesongen. Vålerenga har scoret på sitt ene.

Brann - Vålerenga har avspark søndag 2. juli klokken 20.00. Kampen vises på Eurosport Norge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Men som alltid; kamp er best live på Stadion.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, nifs.no, fotball.no
Annonse fra Eliteserien: