Før kampen: Brann – St. Pölten

Brann møter østerrikske St. Pölten i den siste runden i gruppespillet i Champions League. Kampen spilles i dag, onsdag 31. januar, klokken 18.45 og sendes på NRK2.

Annonse:

Les viktig informasjon om kampen her!

Det gjenstår én runde av gruppespillet, og Brann er allerede klar for kvartfinalen i Champions League. Der venter ett av følgende lag:

  • Barcelona
  • Chelsea
  • Paris Saint Germain

Men først må altså gruppespillet konkluderes. Mens mange lag spiller om viktige poeng i siste runde, er Brann sin gruppe alt avgjort. Lyon vinner gruppen og Brann kommer på andreplass uansett hvordan det går i dag. Det spilles altså om heder og ære når St. Pölten kommer på besøk til Åsane Arena. 

Det betyr riktignok ikke at Brann skal spille for halv maskin eller at du ikke skal komme på kamp. Gruppespillet skal avsluttes med stil, foran et kokende Åsane Arena. Der er det, som du sikkert vet, begrenset med plasser. Om du enda ikke har sikret deg billett til deg og din familie, så må du gjøre det her.

St. Pölten har vunnet serien i Østerrike åtte år på rad, og denne sesongen er de godt på vei mot sin niende tittel. Med alle disse serietitlene har de også kvalifisert seg til Champions League flere ganger tidligere. I fjor kom de til gruppespillet, men var langt unna å gå videre derfra. Det er de i år også.  

Gruppespillet deres startet nemlig med hjemmetap mot Brann. Rakel Engesvik sendte Brann i ledelsen etter strålende forarbeid fra Signe Gaupset, før St. Pölten utlignet ti minutter senere. Så, tolv minutter før slutt, steg Natasha Anasi-Erlingsson til værs på et hjørnespark og nikket inn 2–1 til Brann.

Les mer om den historiske seieren i Østerrike. 

Målet mot Brann er det eneste St. Pölten har scoret i gruppespillet. Et 2–0-tap mot Lyon ble etterfulgt av et målløst oppgjør mot Slavia Praha. I Tsjekkia tapte de 1–0, og forrige uke endte det med hele syv baklengsmål mot Lyon. Dermed ligger St. Pölten helt sist i gruppen.

Nå er vi klare for å avslutte gruppespillet med stil. Kle deg i rødt, ta med deg en kompis og bli med på å hylle Brann-damene på Åsane Arena - billetter finner du her!

Husk også at du kan kjøpe partoutkort, så er du med oss hele 2024!  Partoutkort finner du her.

Annonse fra Eliteserien: