Før kampen: Bodø/Glimt–Brann

Toppoppgjør venter! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Bodø/Glimt.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Toppbilde: Brann kunne juble for to mål på Aspmyra i fjor, men kampen endte til slutt uavgjort. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kampen spilles på Aspmyra søndag 7. juli klokken 14.30, og vises på TV 2 Play. 

Første kamp etter ferien endte målløst, og ett poeng tas med i racet om topplasseringene. Dermed står vi med 28 poeng etter 14 spilte kamper, og besitter fortsatt andreplassen på tabellen. Nå venter en meget viktig kamp i nord, når seriens to øverste lag skal møtes.

Bodø/Glimt, som har tatt gull i tre av de siste fire Eliteserie-sesongene, leder tabellen med 30 poeng. Serielederne hadde tre poengtap i mai, men har nå vunnet sine to siste kamper. Forrige helg lå det lenge an til poengdeling i deres bortekamp mot Sarpsborg 08, men et selvmål på overtid sørget for at Bodø/Glimt stakk av med hele potten.

Et Bodø/Glimt som har funnet tilbake til vinnersporet er ingen uoverkommelig utfordring for et heltent Brann-lag. Vi har ikke tapt på Aspmyra siden 2020, og var bare minutter unna å vinne der i fjor. Bodø/Glimt har vunnet tre av sine seks hjemmekamper til nå i år.

Japhet Sery Larsen kjenner helgens motstander godt, ettersom han var Bodø/Glimt spiller 2022-sesongen. I tillegg har Felix Horn Myhre vært innom Bodø/Glimt på lån våren 2019. Bodø/Glimts trener, Kjetil Knutsen, har tidligere jobbet i Brann som toppspillerutvikler.

Vi har spilt noen veldig jevne og spennende kamper i Bodø de siste årene. I fjor ledet vi 2-0 til pause, men Bodø/Glimt klarte å kjempe seg tilbake i siste liten og oppgjøret endte i poengdeling. I 2021 var det vi som reddet ett poeng på overtid, etter en kontant avslutning fra Bård Finne. Vertene har foreløpig til gode å tape på Aspmyra i år, men det har vi muligheten til å endre nå.

Siste fem bortekamper mot Bodø/Glimt:

  • 2023: Bodø/Glimt–Brann 2–2 Niklas Jensen Wassberg, Bård Finne.
  • 2021: Bodø/Glimt–Brann 2–2 Niklas Jensen Wassberg, Bård Finne.
  • 2020: Bodø/Glimt–Brann 5–0
  • 2019: Bodø/Glimt–Brann 1–2 Daouda Bamba, Bismar Acosta.
  • 2018: Bodø/Glimt–Brann 2–2 Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Svenn Crone er alle ett gult kort unna å bli ilagt en kamps karantene. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Mads Sande, Moonga Simba og Ole Didrik Blomberg har vært ute med skader. Laguttaket til kampen presenteres søndag 13.15.

 

Annonse fra Eliteserien: