Før kampen: Bodø/Glimt–Brann

Nord-Norge er neste stopp! Les deg opp om alt du trenger å vite før toppkampen mot Bodø/Glimt.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Kampen spilles på Aspmyra lørdag 29. april klokken 18.00, og vises på TV2 Play (krever abonnement). 

For en opptur vi er på om dagen! Utsolgt Stadion lørdag. Tre deilige poeng på bekostning av Vålerenga og delt andreplass på tabellen. Cupfinale-plass sikret på Nadderud. Nå er Bodø/Glimt og Aspmyra neste utfordring.

Bodø/Glimt leder Eliteserien 2023 etter tre spilte serierunder, som den eneste klubben som har full pott med seire. Deres trener, Kjetil Knutsen, har tidligere jobbet som toppspillerutvikler i Brann. Vår stopperkjempe Japhet Sery Larsen kjenner klubben godt, ettersom at han tilbragte 2022-sesongen sin i Bodø/Glimt.

Tross at de solgte sin beste spiller til oss, har Bodø/Glimt har vært på en enorm opptur de siste årene. Under Kjetil Knutsens ledelse har nordlendingene kapret to seriegull, imponert i Europa League og eksportert en rekke spillere til utlandet (selv om de stort sett vender nesen hjem igjen etter noen måneder).

Forrige tur til Aspmyra bydde på en skikkelig thriller av en fotballkamp, da en vanvittig opphenting fra 2–0 sikret et viktig poeng i 2021-sesongens nest siste kamp. Bård Finne måtte ta kampens siste sekunder til hjelp da han hamret inn utligningen etter en corner foran et overtent felt bortesupportere.

Siste fem møter på Aspmyra:

  • 2021: Bodø/Glimt - Brann 2–2 Niklas Jensen Wassberg, Bård Finne.
  • 2020: Bodø/Glimt - Brann 5–0
  • 2019: Bodø/Glimt - Brann 1–2 Daouda Bamba, Bismar Acosta.
  • 2018: Bodø/Glimt - Brann 2–2 Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen.
  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1–3 Kristoffer Barmen x2, Jakob Orlov.

Skader og suspensjoner

På skadefronten har Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen vært ute en stund. Om noen av dem klarer å bli klar til å inkluderes i kamptroppen får vi vite når laguttaket legges ut lørdag 16.45. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen, og det er heller ingen som står i fare for å bli suspendert gjennom for mange gule kort.

Også Bodø/Glimts tropp er preget av litt skader. Sentrale spillere som Hugo Vetlesen, Runar Espejord og Brede Moe måtte stå over deres semifinale i cupen mot Lillestrøm. Disse er usikre inn mot lørdagens kamp, i tillegg noen øvrige langtidsskader i troppen.

Annonse fra Eliteserien: