Før kampen: Avaldsnes - Brann

Tre dager etter storseieren mot Stabæk på Stemmemyren drar Brann til Karmøy for å møte Avaldsnes i Toppseriens 21. serierunde. Kampen har avspark lørdag 16. september klokken 15.00 og sendes på TV2 Play.

Annonse:

Det er lite pusterom mellom kampene for tiden, men det gjør lite når Brann er i så god form som de er i nå. I hjemmekampen mot Stabæk på onsdag spilte Brann en av sine beste kamper for sesongen. Rakel Engesvik og Cecilie Redisch Kvamme vartet opp med hvert sitt klassemål, og Johanna Renmark scoret sine to første i Toppserien. Måtte det fortsette på Karmøy!

Der møter Brann et Avaldsnes-lag som sliter i bunnen av tabellen. Etter –1-tapet mot Åsane i forrige serierunde ble haugalendingene dyttet ned til sisteplass. Skal de unngå nedrykk må de begynne å plukke poeng. Før kampen mot Brann står Avaldsnes med 14 poeng, fire poeng opp til trygg plass.

Ett av de 14 poengene kom i deres forrige hjemmekamp mot Brann. I fjerde serierunde endte det med poengdeling etter en målløs kamp på Avaldsnes Idrettssenter. Bedre gikk det for Brann i hjemmekampen mot Avaldsnes på Brann Stadion i juni. Der fikset Marit Bratberg Lund, Larissa Crummer og Amanda Frisbie 3–0-seier med hver sin scoring.

Siden den gang har ikke Avaldsnes vunnet en eneste kamp. Istedenfor har det blitt tap mot Arna-Bjørnar, Lyn, LSK og Åsane, samt to målløse kamper mot Stabæk og Røa i august. Det er altså et lag i god form og et lag i dårlig form som møtes på lørdag.

Det betyr ikke at seieren skal tas for gitt. I fjor møtte Brann Avaldsnes på Karmøy kun to uker etter at det endte 10–0 mot samme lag på Stemmemyren. I bortekampen tok likevel Avaldsnes ledelsen og holdt den helt til Elisabeth Terland utlignet like før pause. På overtid sikret Tuva Hansen seieren.

Terland og Hansen er ikke med til Karmøy i år, men det er imidlertid onsdagens tomålsscorer Renmark. Fortsetter hun å score mål på lørdag? Kampen ser du på TV2 Play. Avspark 15.00.

Husk også neste hjemmekamp i Toppserien! Den spilles onsdag 4. oktober klokken 16.45. Da er det Røa som er motstander. Billetter finner du her.

De siste fem bortekampene mot Avaldsnes:

  • 2023: Avaldsnes 0–0 Brann
  • 2022: Avaldsnes 1–2 Brann
  • 2021: Avaldsnes 0–1 Sandviken
  • 2020: Avaldsnes 1–3 Sandviken
  • 2019: Avaldsnes 3–2 Sandviken
Annonse fra Eliteserien: