CR6_8558

Før kampen: Arouca–Brann

Vi er i Portugal! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot FC Arouca.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Estádio Municipal Arouca torsdag 10. august klokken 20.00 (19.00 lokal tid) og vises ba.no/direktesport.no. 

Nå er muligheten her, nye Europa-eventyr kan skapes! I Porto venter FC Arouca og det første av to oppgjør, i det som er den tredje kvalifiseringsrunden i Conference League. Fire år etter at vi spilte Europa League påfølgende bronsesesongen 2018, skal vi nå endelig ut å konkurrere i internasjonalt mesterskap igjen.

Forrige gang vi oppnådde Europa-spill sendte irske Shamrock Rovers oss ut i første kvalifiseringsrunde etter å ha kommet best ut av to jevnspilte kamper. Nå har vi muligheten igjen, til å vise Europa hva Brann og Bergen har å by på. Tar vi oss videre mot FC Arouca venter play-off mot FC Santa Coloma eller AZ Alkmaar.

Dette er laget vi skal møte

FC Arouca ble stiftet i 1951 og spiller på det øverste nivået i portugisisk klubbfotball, Primeira Liga. Laget holder til i Arouca og har en stadion som rommer 5000. De fullførte sist sesong på en sterk femte plass i ligaen, to år etter de rykket opp fra Segunda Liga.

Det er verdt å merke seg at Primeira Liga i de siste årene har hatt et veldig markant skille mellom fire klubber som tar de øverste plassene hver sesong, og resten av lagene som ligger et godt stykke bak disse poengmessig. Vår motstander endte altså som de beste av “resten” i Primeira Liga i sesongen som var.

Motstand fra portugisisk toppdivisjon høres gjerne fryktinngytende ut, men det trenger ikke være noe umulig hinder. Nylig har FC Auroca solgt kapteinen sin, som har vært et fast innslag for dem på stopperplass. Etter at sesongen deres var slutt i mai, har FC Arouca kun spilt to kamper. Dermed kan vi håpe på å dra fordel av at vi er midt i sesong og i kampform.

Samtidig er vi nå forsterket gjennom nysigneringene våre som nå endelig er kommet i gang. Både Sander Kartum og Magnus Warming fikk sine debuter i helgens overbevisende borteseier mot HamKam, mens Moonga Simba spilte 90 minutter i sin første Brann-kamp siden utlånet sitt i Sverige. 

Tidligere resultater i europeiske mesterskap

Brann har hamlet opp med flere store motstandere i europeisk turnering gjennom årene. I 2007 tok Brann seg videre til gruppespill i Europe League med en kruttsterk borteseier mot Club Brugge etter å først ha tapt hjemme. Målene sørget Thorstein Helstad og Robbie Winters for.

Enda lengre tilbake i tid slo vi PSV Eindhoven over to oppgjør i Cupvinnercupen 1997, og tok oss dermed videre til kvartfinale mot Liverpool. Der ble imidlertid de engelske gigantene for sterke, tross et sterkt uavgjort-resultat hjemme.

Skader og suspensjoner

Ole Didrik Blomberg, Jonas Torsvik og Japhet Sery Larsen er ikke med til Portugal. Torsdag klokken 18.45 presenteres laget som skal ta fatt på portugiserne.

Annonse fra Eliteserien: