Før kampen: Aalesund–Brann

Det er klart for tredje runde i cupen og vi skal igjen på tur til Møre og Romsdal! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Aalesund.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kampen spilles på Color Line Stadion onsdag 7. juni klokken 18.00, og vises på BA.no og TV 2 Play.

Bare tre dager etter at vi hentet tre deilige poeng fra Color Line Stadion, skal vi igjen på besøk til tangotrøyene. Denne gangen er det ikke poeng som står på spill, men avansement i cupen. Beseirer vi Aalesund på nytt, er vi videre til cupens fjerde runde og drømmen om ny tur til Ullevaal lever stadig.

Aalesund tok seg videre fra forrige runde etter å ha kjørt over Byåsen med en 6–1-seier på bortebane. Motstanderne våre tok seg til cupens tredje runde også i fjor, men måtte da seg slått av Lillestrøm. Tredje runde byr igjen på en tøff utfordring for ålesunderne, når turneringens regjerende mestre må hamles opp med.

Aalesund har tidligere vunnet cupen tre ganger, to av dem i dette årtusenet. Sist de presterte denne bragden var 2011, da det var vi som måtte se oss slått i finalen. Onsdag blir første gang vi møtes i cupen siden det, og vår kruttsterke tropp med landslagsspillerne Bård Finne og Mathias Dyngeland vil gjøre det vanskelig for Aalesund å trekke det lengste strået denne gangen.

Da vi møttes i søndagens Eliteserie-runde runde var Aalesund lenge med i kampen etter å ha tatt ledelsen over oss like før pause. Heldigvis kjempet vi frem tre poeng til slutt, godt hjulpet av innhoppene til Niklas Castro og Ulrik Mathisen. Onsdag må vi belage oss på en revansjesugen gjeng, når overlevelse i cupen står for spill.

Siste fem kamper på Color Line Stadion:

  • 2023: Aalesund–Brann 1–3 Sivert Heltne Nilsen, Niklas Castro, Ulrik Mathisen.
  • 2020: Aalesund–Brann 2–2 Daouda Bamba x2.
  • 2017: Aalesund–Brann 3–3 Jakob Orlov, Kristoffer Barmen x2.
  • 2016: Aalesund–Brann 1–2 Remi Johansen, Azar Karadas.
  • 2014: Aalesund–Brann 0-1 Andreas Vindheim.

Skader og suspensjoner

Aune Heggebø og Japhet Sery Larsen har vært ute med skader de siste ukene. Også Niklas Jensen Wassberg måtte stå over forrige kamp. Onsdag 16.45 presenteres laguttaket til kampen. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Det samme gjelder Aalesund.

Annonse fra Eliteserien: