FØR KAMPEN: Aalesund–Brann

Vi jakter nye poeng på bortebane! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Aalesund.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kampen spilles på Color Line Stadion søndag 4. juni klokken 17.00, og vises på TV 2 Play. 

Rosenborg er beseiret for andre gang i år, og vi har inntatt andreplass på tabellen kun bak ubeseirede Bodø/Glimt. Nå gjelder det å fortsette den gode flyten, og hente med tre nye poeng fra Møre og Romsdal.

Aalesund har hatt en meget tung start på sesongen. De har kun en seier etter ni spilte kamper, og trenger sårt poeng. Klubben trenes for øyeblikket av Marius Bøe, etter at samarbeidet med vår tidligere hovedtrener Lars Arne Nilsen ble avsluttet for en knapp måned siden.

Etter å ha gått målløse av banen i de syv første serierundene, har de dog produsert mål i begge sine to siste kamper. Dermed kan det tyde på at ting er på vei til å snu for tangotrøyene, og vi må belage oss på en tøff fight om poengene.

Søndag kan vi få et gjensyn med Ole Martin Kolskogen, som i vinter ble solgt til Aalesund. Han har vært involvert i åtte av Aalesunds ni kamper så langt i sesongen. Kristoffer Barmen, som fikk 250 kamper for Brann, er også i Aalesund. I vår tropp har Niklas Castro en fortid i Aalesund. Han var klubbens toppskårer i deres fenomenale opprykkssesong i 2019.

Vi har ikke tapt borte mot Aalesund på over ti år. Vi har heller ikke tatt alle poengene på denne arenaen siden 2016. Et Brann i fyr og flamme akkompagnert av landets mest høylytte supportere kan endre på dette.

Siste fem kamper på Color Line Stadion:

  • 2020: Aalesund - Brann 2–2 Daouda Bamba x2
  • 2017: Aalesund - Brann 3–3 Jakob Orlov, Kristoffer Barmen x2
  • 2016: Aalesund - Brann 1–2 Remi Johansen, Azar Karadas
  • 2014: Aalesund - Brann 0–1 Andreas Vindheim
  • 2013: Aalesund - Brann 0–0

Skader og suspensjoner

Aune Heggebø har vært skadet de siste kampene. Japhet Sery Larsen har ikke vært på banen siden cupfinalen. Søndag 15.45 presenteres laget som skal i aksjon mot Ålesund. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Det samme gjelder vertene. Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å få en kamps karantene.

 

Annonse fra Eliteserien: