Før kampen: Brann – LSK Kvinner

Brann møter LSK Kvinner i Toppseriens ellevte serierunde. Kampen spilles på Brann Stadion lørdag 8. juni klokken 16:45 og sendes på NRK1.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse

Herrene har tatt ferie, men Toppserien fortsetter! Etter det skuffende tapet mot Stabæk i forrige serierunde hadde det vært nydelig å slå tilbake med seier mot LSK Kvinner.

Få oversikt over hva som skjer på kampdag her!

Dette er den andre kampen mot LSK Kvinner i år. Det ble en skikkelig kalddusj i LSK-hallen i serieåpningen, der hjemmelaget var best og vant 4–2. Siden den kampen har LSK Kvinner stort sett vunnet mot bunnlagene og tapt mot topplagene. På grunn av økonomiske problemer har klubben også blitt trukket ett poeng. Dermed står de med 17 poeng på ti kamper og befinner seg midt på tabellen. Skulle de vinne på Stadion på lørdag, vil de klatre forbi Brann på tabellen.

Men det får vi håpe at vi unngår. Det har vært mer enn nok poengtap mot LSK Kvinner i det siste. Brann har faktisk ikke vunnet mot kanarifuglene på de siste seks kampene mot dem. I fjor spilte lagene mot hverandre fire ganger, hvorav to endte med LSK-seier og to endte uavgjort. Da passer det fint å knuse til med en seier på Stadion!

For å få det til bør kanskje Brann-forsvaret være ekstra oppmerksomme på Miljana Ivanović. Den driblesterke serberen står med fem mål på åtte kamper. LSK Kvinner er kanskje ekstra oppmerksomme på langskuddene til Rakel Engesvik. I de to foregående møtene med LSK banket Engesvik ballen i mål fra langt hold. Gjør hun det samme på Stadion på lørdag? Det må du i så fall få med deg fra tribunen. Billetter til kampen finner du her.

Siste fem hjemmekamper mot LSK Kvinner:

  • 2023: Brann 2–2 LSK Kvinner
  • 2023: Brann 0–2 LSK Kvinner
  • 2022: Brann 3–3 LSK Kvinner
  • 2022: Brann 6–0 LSK Kvinner (NM)
  • 2021: Sandviken 4–1 LSK Kvinner

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Rikke Nygard og Natasha Anasi-Erlingsson er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: