Før kampen: Arna-Bjørnar - Brann

Det er klart for derby i Arna! Brann møter Arna-Bjørnar i Toppseriens syvende serierunde. Kampen har avspark på Arna Idrettspark klokken 16.45 og vises på NRK1.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen, Bildbyrån

For en drømmehelg vi fikk oppleve forrige uke! Herrelaget banket Rosenborg 3–0, mens kvinnelaget snudde til seier etter å ha ligget under til pause. To nydelige måter å vinne fotballkamper på.

Seieren mot Rosenborg gjør at Brann henger med i toppen. Vålerenga ligger fortsatt på topp med syv seiere av syv mulige, men bak der er det tett. Rosenborg står med 15 poeng, mens Røa, LSK Kvinner og Brann står med 12 poeng hver. Brann har riktignok bare spilt fem kamper, og har dermed alle muligheter til å stavre seg opp på medaljeplass innen kort tid.

Da må seiersrekken fortsette. Arbeidsuhellet mot LSK Kvinner i serieåpningen er det eneste poengtapet så langt denne sesongen. Siden den kampen har Brann vunnet fire ganger på rad. Arna-Bjørnar har på sin side hatt en mager poengfangst. Ett poeng mot Åsane i mars er det eneste de har skrapt med seg så langt. Med åtte baklengsmål på de to siste kampene ser det heller ikke ut til at poengene er rett rundt hjørnet.

Brann er med andre ord favoritter i Arna, men Arna-Bjørnar har overrasket før. I gullsesongen i 2021 var Arna-Bjørnar det eneste laget som tok poeng fra Sandviken. I mai i fjor vant de ganske så sensasjonelt på Stemmemyren, etter å ha tapt og tapt og tapt i de seks første kampene. Det gir kanskje litt ekstra energi å møte storesøster Brann fra andre siden av Ulriken.

I troppen til Arna-Bjørnar finner vi én tidligere Sandviken-spiller og én tidligere Brann-spiller. Midtstopper Stine Hovland spilte 119 kamper for Sandviken fra 2014 til 2019, og mens keeper Hanne Larsen var i Brann for kort tid siden. I Brann sin tropp er det en hel haug med tidligere Arna-Bjørnar-spillere. Aurora Mikalsen, Sandra Stavenes, Ingrid Stenevik, Cecilie Kvamme, Karoline Haugland, Rikke Nygard og Tomine Svendheim har alle en fortid i Arna.

I fjor spilte Brann to kamper i Arna. Den første var jevn, men endte til slutt med 3–2-seier. I oktober var seieren mer kontrollert. Rakel Engesvik, Marthine Østenstad, Johanna Renmark og Amalie Eikeland sørget for 4–0-seier med hver sin scoring. Blir du med på å hente tre nye poeng i Arna? Billetter til kampen fikser du her.

Siste fem bortekamper mot Arna-Bjørnar:

  • 2023: Arna-Bjørnar 0–4 Brann
  • 2023: Arna-Bjørnar 2–3 Brann
  • 2022: Arna-Bjørnar 0–6 Brann
  • 2021: Arna-Bjørnar 1–1 Sandviken
  • 2020: Arna-Bjørnar 0–1 Sandviken

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Andrine Hegerberg og Rikke Nygard er ute med skader. Tomine Svendheim har slitt med sykdom og er ikke med i troppen. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: