Før kampen: Lyn – Brann

Det er klart for ny kamp i Toppserien! Brann møter Lyn på Kringsjå Stadion i Toppseriens 26. serierunde. Kampen har avspark lørdag 11. november klokken 13.30 og sendes på TV 2 Play.

Annonse:

Det blir en slags oppvarming til Champions League, dette. I Toppserien er fjerdeplassen sikret, Brann kan hverken klatre opp eller ned på tabellen i sesonginnspurten. Derfor venter hele Bergen på at Brann skal bite fra seg i Champions League denne vinteren. Første kamp i gruppespillet spilles borte mot østerrikske St. Pölten neste uke. Men først skal Brann fortsette den gode formen i Toppserien ved å ta tre poeng borte mot Lyn.

Om Brann unngår tap der, så vil det være for niende kamp på rad i Toppserien. Vi må nemlig helt tilbake til juni for å finne Brann sitt forrige tap i ligaen. Siden den gang har Martin Ho kommet inn som hovedtrener og Brann har omtrent sluttet å slippe inn mål. En uheldig glipp i forrige serierunde førte til det første baklengsmålet på elleve kamper. 

Nå går vi vel for å holde nullen på ny? Da må Brann-forsvaret temme Toppseriens toppscorer, Anna Aahjem. Hun står med 12 scoringer så langt denne sesongen. Den første kom i første serierunde mot Brann. Der sendte hun Lyn i ledelsen før pause, men to kjappe scoringer fra Alyssa Walker og Nora Eide Lie sørget for at Brann tok med seg alle poengene hjem fra hovedstaden.

I hjemmekampen i august endte det også med en knepen seier. Brann tok ledelsen ved Marit Bratberg Lund på straffespark i første omgang. Ledelsen holdt hele veien inn. Etter det har Lyn spilt mange jevne kamper, med unntak av tapene mot Rosenborg og Vålerenga, samt en viktig seier mot Avaldsnes. I forrige runde tok de ett poeng borte mot tabellnabo Røa. Dermed har de fått ganske god avstand til nedrykksstreken to runder før slutt.

For vi se en ny seier mot Lyn? Kanskje også noen scoringer i Champions League-klasse på Kringsjå Stadion? Er du i Oslo kan du få med deg kampen live om du kjøper billetter her.

Husk å kjøpe billetter til hjemmekampen i Champions League mot Slavia Praha! Kampen spilles på Brann Stadion, og billetter finner du her. Fire dager før den kampen kommer LSK Kvinner på besøk til Stemmemyren. Gi jentene en god avslutning på Toppserien, kjøp billetter her!

Siste fem bortekamper mot Lyn:

  • 2023: Lyn 1–2 Brann
  • 2022: Lyn 0–2 Brann
  • 2021: Lyn 1–2 Sandviken
  • 2020: Lyn 2–0 Sandviken
  • 2019: Lyn 1–1 Sandviken
Annonse fra Eliteserien: