Før kampen: Vålerenga - Brann

Vi tar Nystemten med til hovedstaden! Les deg opp før søndagens kamp mot Vålerenga.

Annonse:

Brann møter Vålerenga i den 20. serierunden i Eliteserien. Kampen starter klokken 20.00 på søndag 26. august og vises på TVNorge og Eurosport Player.

Etter nedturen i Molde og et hektisk overgangsvindu slo Brann til med en viktig hjemmeseier mot Sarpsborg 08 forrige søndag. Brann er serieleder når det gjenstår elleve serierunder. 

Det har vært mange målrike kamper borte mot Vålerenga de seneste årene og Brann har trukket det korteste strået de aller fleste av dem. I fjor vant Vålerenga etter en avgjørende scoring langt inne i overtiden. Vi møtte dem også tidligere i sommer på Stadion i et relativt sjansefattig 0-0-oppgjør.

 

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

  • 2017: Vålerenga - Brann 2-1 Haugen
  • 2016: Vålerenga - Brann 3-2 Barmen, Heltne Nilsen
  • 2014: Vålerenga - Brann 3-3 Haugen, Hanstveit, Mar Sævarsson 
  • 2013: Vålerenga - Brann 4-3 Pusic, Huseklepp, Barmen
  • 2012: Vålerenga - Brann 1-1 Askar

Vålerenga har vært solide på Intility Arena i år og har tatt poeng i åtte av ni kamper der i årets serie. Det eneste tapet kom helt tilbake i runde 4 da Strømsgodset vant hele 4-1.

De kommer fra 3-0-seier hjemme mot Tromsø forrige helg, men det var til gjengjeld lagets første seier siden 1-0-seieren mot Lillestrøm i slutten av mai. 

Ser man bort fra de to absurde kampene mot Molde er Brann ubeseiret både hjemme og borte i årets serie. Laget har tatt 21 av 41 poeng på bortebane og er det nest beste bortelaget til nå.

Etter 1-5-tapet i Molde for to uker siden var det utrolig viktig å reise seg med en 2-0-seier mot et så sterkt lag som Sarpsborg 08. Før helgens runde skiller det bare ett poeng mellom Brann og Rosenborg på tabelltoppen.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 5 9
5 Strømsgodset 4 9

Kampens dommer er Rohit Saggi fra Drafn. Han har dømt 14 kamper i Eliteserien i år, der bortelaget har vunnet tre av dem, fire har endt uavgjort og hjemmelaget har vunnet syv. Han har ikke delt ut et eneste rødt kort i år.

Flere gamle kjente

Det er mange i aksjon på søndag som møter gamle lagkamerater. Ruben Kristiansen ble hentet fra Vålerenga i 2016, der han endte opp med 41 kamper i løpet av 2014-15.

Henrik Kjelsrud Johansen kom til Bergen fra Oslo før denne sesongen og scoret fem mål på 36 kamper for oslolaget. Daniel Braaten har også en fortid i VIF. 

På motsatt banehalvdel søndag finner vi også noen vi kjenner godt til. Både Amin Nouri og Bård Finne har hatt fine øyeblikk i Brann-trøyen. 

Nouri fikk med seg 96 kamper for Brann i løpet av de tre sesongene han var her, og var en viktig brikke i laget som tok sølv i 2016. Bård Finne fikk en relativt kort, men mye omtalt seniorkarrière på Stadion. I Brann endte han opp med 31 kamper i løpet av to sesonger og puttet 15 mål.

Skader og suspensjoner  

Hos Brann er Ruben Kristiansen ute med lyskestrekk. Daniel Braaten har også slitt med skade, og først på kampdag offentliggjøres det om han er kampaktuell. Amer Ordagic og Ludcinio Marengo er usikre.

Vålerenga må klare seg uten Magnus Lekven og toppscorer Sam Johnson.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og bør passe seg litt ekstra for å ikke pådra seg ett til, noe som vil føre til suspensjon. 

Rundens Fantasy-tips

Det var mange Brann-spillere som var innbringende i forrige runde. Vår kjære kaptein Vito Wormgoor holdt rent bur, scoret, hadde en målgivende og fikk tre bonus. Rent bord der altså. Han er den mest valgte spilleren av alle (eid av 44,5% av alle managere), og er med sine 118 poeng totalt den med flest poeng av alle.

Det er fristende å gjøre som Lars Arne Nilsen og gjøre ham til kaptein på våre lag resten av sesongen. 

TOPP: Vito Wormgoor er et godt Fantasy-valg uke etter uke.

Et annet hett tips er Steffen Lie Skålevik. Han har scoret i to kamper på rad og virker veldig bestemt på å bidra med viktige mål. Han får tøff konkurranse fra Daouda Bamba om spissplassen, men er uansett et fristende Fantasy-valg.

Fredrik Haugen har puttet borte mot Vålerenga både i 2014 og i fjor, og er det noe vi Fantasy-spillere vet, så er det at spillere ofte presterer godt mot lag de har vært gode mot tidligere. Er du interessert i en liten frekkas denne runden, så skaffer du deg Fredrik Haugen på laget ditt før søndag.

Neste Brann-kamp er på Stadion mot Sarpsborg søndag 2. september. Bli med og hjelp guttene til seier!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: