Før kampen: Strømsgodset - Brann

Håpet er tent! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Strømsgodset.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar turen til Drammen i Eliteseriens 16. runde. Kampen spilles lørdag 21. august klokken 20.00 og vises på TVNorge og Discovery+

Etter en tøff uke der mye var bedrøvelig, må det være lov å kunne glede seg over en vakker opplevelse i 90 minutter mot Sandefjord forrige søndag. Det var rørende å se en 17-åring fra Bergen spille fotball uten en bekymring i verden. Og som om ikke det var nok, så fikk vi se maskinen Heggebø stange inn utligningen og jobbe som et pisket skinn i 90 minutter. Det gror, det gror, og slekt skal følge slekters gang! 

Er det forresten noen andre som ser absolutt alle klipp i mediene som Eirik Horneland er involvert i? Det høres kanskje ut som en syk fetish, men han treffer nok bare noe i hjerteroten med måten han kommuniserer på (og raske briller er aldri feil).  

Jeg vil ikke hive en granat inn i håpet om tre poeng i jakten på trygg grunn, men vi har hatt litt trøbbel i byen Svein Krogstad tråkket sine barndomsår. Forrige Brann-seier kom tilbake i 2014, da vi til gjengjeld tok en meget komfortabel 4-1-seier. Og i oppgjøret på Stadion i mai sendte vi dem over fjellet med et 0-3-tap i baggasjeluken. Så oppgaven er ikke umulig. 

Totalt har vi møtt Strømsgodset 30 ganger på Marienlyst siden 1968, og delt poengene relativt broderlig. Drammenserne har 13 seire, vi har tolv og fem kamper har endt uavgjort.  

Siste fem kamper på Marienlyst:

  • 2020: Strømsgodset - Brann 3-1 Koomson
  • 2019: Strømsgodset - Brann 6–0
  • 2018: Strømsgodset - Brann 1–1 Barmen
  • 2017: Strømsgodset - Brann 2–1 Vega
  • 2016: Strømsgodset - Brann 2–2 Huseklepp, Orlov

Skader og suspensjoner 

Japhet Sery Larsen og Lars Krogh Gerson er skadet og uaktuelle til lørdagens kamp. 

Hos Strømsgodset er Aleksander Stenseth og Simen Hammershaug ute med langtidsskader, men de kan ellers velge fra en skadefri tropp.

Neste kamp et ekte Vestlandsderby mot FK Haugesund på Stadion lørdag 28. august klokken 20.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: