Før kamp: Sarpsborg 08–Brann

Vi skal på poengjakt på Østlandet! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Sarpsborg 08.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildebyrån

Kampen spilles på Sarpsborg stadion lørdag 13. mai klokken 17.00, og vises på kanaler TV 2 Play. Bortebilletter kjøpes her.

Mandag bydde på sol og stemning, en velfylt Stadion og en flott atmosfære. Det var imidlertid en ting som uteble – skåringer. Brann styrte kampen og presset intensivt mot Sandefjords mål, men gjestene forsvarte seg godt og nettkjenningen uteble. Dermed endte det med uavgjort og ett poeng på Stadion, og vi ligger fortsatt på andreplass på tabellen.

Lørdag er det ny mulighet for poeng, når Sarpsborg tar oss imot i vår syvende kamp i årets Eliteserie. Sarpsborg står med seks poeng etter å ha spilt fem kamper, og har til nå kun måtte gi tapt mot serieleder Bodø/Glimt. Kanskje er et gnistrende Brann-lag og et kokende bortefelt det som må til for å gi vertene sitt andre Eliteserietap i år.

Sarpsborg har etablert seg godt på øverste nivå siden deres opprykk i 2012, og fullførte fjorårets sesong på en åttendeplass. Østlandsklubbens angrepsarsenal består blant annet av måltyven Steffen Lie Skålevik, som ble solgt fra Brann i 2019 etter flere års trofast innsats. Deres venstreback, Joakim Soltvedt, har også en fortid i Brann, men har ikke offisielle kamper for oss.

Vi har gjennom årene hatt mange jevne oppgjør i Sarpsborg. Tre av de siste fem turene her har endt med poengdeling, og sist vi tapte dette borteoppgjøret var helt tilbake i 2016-sesongen. Sarpsborg brukte forrige helg på å spille uavgjort borte mot Stabæk, og vi kan håpe tråkkingen langs humpene på Nadderud fortsatt sitter litt i beina på våre motstandere. Klarer vi vår andre borteseier på rad på lørdag står vi med 14 poeng etter syv kamper.

Seneste fem kamper i Sarpsborg:

  • 2021: Sarpsborg 08 - Brann 0–0
  • 2020: Sarpsborg 08 - Brann 0–1 Gilbert Koomson
  • 2019: Sarpsborg 08 - Brann 1–1 Taijo Teniste
  • 2018: Sarpsborg 08 - Brann 1–2 Sivert Heltne Nilsen, Vito Wormgoor
  • 2017: Sarpsborg 08 - Brann 1–1 Vito Wormgoor

Skader og suspensjoner

Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen har vært ute en stund med skader. Laguttaket til kampen presenteres lørdag 15.45. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Sivert Heltne Nilsen er ett gult kort unna å få en kamps karantene.

Sarpsborg har heller ingen suspensjoner til lørdagens kamp. Deres midtstopper Magnar Ødegaard er ute med skade.

Annonse fra Eliteserien: