Før kamp: Sarpsborg 08 - Brann

Tøff test venter i Sarpsborg. Her er alt du trenger å vite før toppoppgjøret.

Annonse:

Brann drar til Sarpsborg i Eliteseriens 5. runde. Kampen spilles søndag 15. april med avspark klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge.

I 2011 møtte Sarpsborg 08 og Brann hverandre for første gang. Oppgjøret endte hele 5-3 til Brann, og er foreløpig den eneste trepoengeren vi har tatt med oss hjem fra Sarpsborg Stadion.

Etter oppturen i 2011 slo særpingene oss tre ganger på eget gress før vi klarte å berge med oss et poeng i fjor, etter en sen utligning fra Vito Wormgoor.     

Fem siste oppgjør på Sarpsborg Stadion:

  • 2017: Sarpsborg 08 - Brann 1-1 Wormgoor
  • 2016: Sarpsborg 08 - Brann 1-0
  • 2014: Sarpsborg 08 - Brann 3-0
  • 2013: Sarpsborg 08 - Brann 3-2 Askar, Pusic
  • 2011: Sarpsborg 08 - Brann 3-5 Korcsmár, Mjelde, Guastavino, Ojo, Austin
K P
3 Haugesund 4 7
4 Brann 3 7
5 Vålerenga 4 6
6 Rosenborg 4 5

Sarpsborg 08 tapte bare én hjemmekamp i fjorårets eliteserie og endte på bronseplass. Etter fire runder i årets sesong er de sammen med Brann og Strømsgodset de eneste lagene som fremdeles er ubeseiret.

Det ligger med andre ord an til en skikkelig toppkamp på søndag, og seier kan potensielt føre til tabelltopp for begge lag. Brann ligger før kampen ett poeng bak vertene med kampen mot Ranheim til gode.   

Gamle kjenninger og en stril

Sarpsborg 08 har flere kjente fjes på laget for oss bergensere. Amin Askar spilte 92 kamper og scoret 23 mål for Brann i perioden mellom 2012-2014. Han debuterte for Brann med mål mot Rosenborg, noe som aldri er feil om man vil blir populær i Bergen. Han var en nøkkelspiller i 2012 og 2013 før han fikk litt mindre tillit utover i sesongen i 2014.

I 2015 gikk han på lån til Sarpsborg 08, før han spilte en sesong i tyrkiske Şanlıurfaspor med blant andre Blackburn-legenden Tugay Kerimoğlu som trener. I 2017 returnerte han tilbake til Norge og Sarpsborg 08.

Kristoffer Larsen fra Askøy fikk i løpet av årene i Brann med seg 109 kamper og 17 mål. Den tekniske kantspilleren fikk sin debut tilbake i 2011 og var i klubben frem til overgangen til Lyngby i 2016. 

Sotraværingen Kristoffer Zachariassen har aldri vært innom Brann, men herjet mellom 2012-2017 for Nest-Sotra. Han spilte sin første eliteseriesesong i fjor og endte opp med syv mål på 26 kamper. 23-åringen har åpnet årets sesong lovende og har til og med vært snakket om i landslagsdiskusjonen.

I tillegg er Gaute Vetti også i Sarpsborg 08, en ung spiller med fortid i Branns akademi. Han har ikke sluppet til i Eliteserien så langt i år. 

Noe usikkerhet hos Brann

Lars Arne Nilsen har nesten skadefri tropp å velge fra før søndagens oppgjør. Steffen Lie Skålevik tråkket over i oppgjøret mot Kristiansund, og har ikke kunnet trene skikkelig.

Ruben Kristiansen har også måttet trene alternativt på enkelte økter denne uken. Om begge blir klare blir først offentliggjort når lagoppstillingene kommer søndag klokken 18.45.

Sarpsborg 08 har sannsynligvis skadefri stall og kan stille med toppet mannskap. 

Ingen av lagene har karantener.

Tips for Fantasy-spillere

Branns forsvar har imponert stort til nå denne sesongen og vi har fire av de fem forsvarspillerne i Eliteserien med flest poeng til nå. Vito Wormgoor (23 p), Bismar Acosta (21 p), Taijo Teniste (19 p) og Gilli Rólantsson (19 p) gir alle særdeles god valuta for pengene, og anbefales i tiden fremover.

Sitter du med Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen eller Gilbert Koomson har du fått en okei fangst til nå, men det er helt klart potensiale til å plukke mer poeng for alle tre.

Steffen Lie Skålevik er fremdeles en god mann å ha på topp med tanke på prisen, så han kan man gjerne sitte på noen runder fremover.

Det blir en tøff kamp i Sarpsborg, men vi satser på at forsvaret fortsetter å holde tett, hele gjengen der bak har uansett vist at de er giftige fremover. 

Bismar Acosta mot kbk 1
FANTASY: Bismar Acosta er en fin mann å ha med på Fantasy-laget denne sesongen

Når det gjelder motstander Sarpsborg 08 har de en del spennende Fantasy-spillere. Joonas Tamm har ikke vært særlig tam i sesonginnledningen og står med 21 poeng.

Kristoffer Zachariassen har også fortsatt en god fjorårssesong med 18 poeng på fire kamper, elleve av disse kom dog i runde 1.

På topp har de blå Patrick Mortensen, som endte på tolv eliteseriemål i fjor og 134 poeng i Fantasy. Han har starte sesongen godt i år også og er angriperen med tredje mest poeng til nå (22 p), kun slått av Marcus Pedersen (29 p) og Frederik Gytkjær (23 p). 

Både Brann og Sarpsborg 08 har interessante spillere til Fantasy-laget ditt, som er gode å ha gjennom sesongen. Har du spillere fra et eller begge lagene er det helt fint å bruke dem denne runden, men hadde nok ventet til neste runde med å hente inn nye spillere fra lagene. Det er ofte vanskelig å spå utfallet til et toppoppgjør så tidlig i sesongen og plukke ut de som skaffer poeng i en slik kamp. 

Branns neste hjemmekamp spilles lørdag 21. april klokken 18.00 mot Stabæk. Før den tid er det bortekamp i cupen mot Sandviken 18. april.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: