Før kamp: Brann–Vålerenga

Det er tid for ny hjemmekamp og en ny kokende kveld på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før storoppgjøret mot Vålerenga.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport. 

Kampen spilles på Brann Stadion lørdag 22. april klokken 18.00, og vises på TV 2 Play (krever abonnement). Lørdag klokken 11.30 var det i overkant av 150 ståplasser igjen på Fjordkraft-tribunen, og man finner dem her: 

Det ville seg ikke i Skien. Tross en rekke sjanser i første omgang var det Odd som endte med å ta ledelsen like før pause. Jaget mot en skåring fortsatte etter pause, men uttellingen uteble. I stedet var det Odd som doblet ledelsen sin etter å ha kontret inn 2–0, og vi måtte dermed ta turen tomhendt hjem igjen til Bergen.

Nå vender vi blikket mot lørdag og Stadion, der Vålerenga kommer på besøk. Igjen går det mot fullsatte tribuner og igjen er det duket for en festaften på Kniksens Plass. Vålerenga står likt som oss med tre poeng etter to spilte kamper. Oslo-klubben endte på en sjetteplass i fjorårets Eliteserie.

En rekke av våre spillere kjenner Vålerenga godt etter tidligere opphold i klubben. Samtlige av Felix Horn Myhre, Niklas Castro, Bård Finne, Sivert Heltne Nilsen, Ruben Kristiansen, Ulrik Mathisen og Mathias Dyngeland har en fortid i Vålerenga og får treffe gamle kjenninger lørdag. For øvrig vil vi kunne få et gjensyn med våre tidligere spillere Torgeir Børven og Petter Strand, som nå returnerer til Stadion. 

Etter to serierunder er det kun ett lag som står med to seire og full pott. En seier på lørdag gir oss gode muligheter til å henge med i teten. Sist vi gikk seirende ut av et oppgjør mot Vålerenga på Stadion var helt tilbake i 2016. Med kokende tribuner, skinnende sol og et heltent Brann-lag har vi alle ingredienser til å endre dette lørdag.

Siste fem møter på Stadion:

  • 2021: Brann – Vålerenga 0–3
  • 2020: Brann – Vålerenga 1–2 Kristoffer Barmen
  • 2019: Brann – Vålerenga 1–1 Kristoffer Barmen
  • 2018: Brann – Vålerenga 0–0
  • 2017: Brann – Vålerenga 0–0

Skader og suspensjoner

Mathias Dyngeland er friskmeldt etter ha stått over bortekampen mot Odd og kan returnere mellom stengene på lørdag. Et trøblete kne gjør at Niklas Castro må belage seg på mer tid på sidelinjen. Thore Pedersen og Ulrik Mathisen er fortsatt ute med hver sine skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen, og det er heller ingen som står i fare for å bli suspendert gjennom for mange gule kort. Lørdag 16.45 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: