Før kamp: Bodø/Glimt - Brann

Ny kamp i kveld, denne gang mot sterke Bodø/Glimt. Les deg opp!

Annonse:

Brann-troppen er på plass i Bodø for å spille sin tiende kamp for sesongen, i det som er en del av den 9. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles søndag 19. mai klokken 20.00 og vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

16. mai ble en festdag på Stadion med 2-1 over Sarpsborg og tre nye poeng. På søndag er Brann invitert til en slags toppkamp på Aspmyra, og håper på mer jubel.

Brann har sjansen til å ta sin tredje borteseier på rad. Bodø/Glimt ligger tre poeng foran på tabellen, på 3. plass. Et særdeles viktig oppgjør for Brann om laget skal henge med helt i toppen. 

K P
3 Kristiansund 6 10
4 Brann 6 10
5 Strømsgodset 6 9
6 Vålerenga 6 9
 

Glimt har åpnet årets eliteserie veldig sterkt og står med tre seire og en uavgjort på hjemmebane. De kommer også fra en enorm 16. mai-opptur der de vant kampen om Nord-Norge mot Tromsø med et mål langt inne i overtiden. Kjetil Knutsen har virkelig fått sving på sakene på Aspmyra.  

Historisk sett har det vært jevnt mellom lagene. Brann har møtt Bodø/Glimt 43 ganger i obligatoriske oppgjør siden 1977, og det har vært mange tette og jevne oppgjør. Glimt har vunnet 19, Brann har vunnet 17 og syv har endt uavgjort.

På Aspmyra har det også vært litt frem og tilbake, og vi har både dårlige og gode oppleveleser derfra i relativt nær fortid. I fjor fikk Brann med seg ett poeng etter en jevn 2-2-affære. I det omvendte oppgjøret på Stadion sørget Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik for 2-0-seier. 

Siste fem møter på Aspmyra:

  • 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-2 Heltne NIlsen, Orry Larsen
  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1-3 Barmen x2, Orlov
  • 2014: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Mojsov
  • 2009: Bodø/Glimt - Brann 0-2 Nielsen x2
  • 2008: Bodø/Glimt - Brann 3-1 Huseklepp

Lagene møttes for øvrig i Marbella i vinter også. Da vant Glimt 2-0 og påførte Brann vinterens første nederlag.

Glimts trener Kjetil Knutsen er bergenser, tidligere trener og toppspillerutvikler i Brann. Han har nær en relasjon til flere i det sportslige apparatet på Stadion.

Vegard Leikvoll Moberg er fra Os har trent med yngre lag i Brann tidligere, men aldri spilt for klubben. På topp for Glimt finner vi Geir André Herrem, rogalendingen som var en målmaskin i Åsane før han reiste nordover til Bodø.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er fremdeles midtbanespilleren Fredrik Haugen ute med lyskeskade. Kristoffer Barmen har slitt med nakken en periode. Først 18.45, når laget offentliggjøres, får publikum vite om han er blitt frisk i tide til kampen.

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er batr et nytt kort unna suspensjon.

For Bodø/Glimt er forsvarspiller Brede Moe uaktuell for kampen med en smell. Nysigneringen Victor Boniface Okoh er også ute med et røket korsbånd og har til gode å debutere for de gule og sorte.

Neste kamp er i cupen mot Åsane torsdag 23. mai klokken 18.00. Deretter er det kamp på Stadion mot Rosenborg. Den spilles søndag 26. mai klokken 20.00. Denne kan du ikke gå glipp av!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: