Før cupfinalen: Brann – Stabæk

En suveren Brann-sesong skal rundes av med cupfinale på Ullevaal Stadion. Les deg opp før kampen her!

Annonse:

Begge herrelagene til Brann rykket opp og damelaget ble seriemestere. Nå skal en fantastisk Brann-sesong krones med cupfinaleseier mot Stabæk.

Brann har hatt få problemer på vei mot cupfinalen. I første cupkamp i år endte det 12-0 mot Loddefjord på Alvøen Kunstgress, og i neste runde ble Arna-Bjørnar slått 5-0 på Brann Stadion. I kvartfinalen kom Lillestrøm på besøk til Stemmemyren, hvor det endte 6-0 til Brann. 

I semifinalen ble det nok en storseier, denne gang borte mot Kolbotn. Med seks forskjellige målscorere vant Brann 6-1 på Sofiemyr Stadion og gikk videre til cupfinalen. Brann har altså pløyd gjennom cupen i år, med hele 29-1 i målforskjell.

Stabæk sin vei mot cupfinalen har derimot vært målfattig. I alle de tre første rundene sine vant Stabæk 1-0. Først mot 2. divisjonslaget Odd i Skien, deretter mot Røa på hjemmebane og så mot Avaldsnes i kvartfinalen. 

I semifinalen møtte de Rosenborg, der trønderne var storfavoritter. Det stod 1-1 til pause, men ti minutter før slutt gikk Stabæk opp til 2-1 etter en tabbe i Rosenborg-forsvaret. Stabæk vant og gikk videre til cupfinalen.

Der har de vært tre ganger tidligere - i 2011, 2012 og 2013. Alle gangene ble de cupmestere.

Sandviken har også vært i cupfinalen tre ganger tidligere. Først i 1995, da Gro Espeseth scoret to mål og Sandviken vant 3-2 over Trondheims-Ørn etter ekstraomganger. 

Det tok 23 år før Sandviken kom seg til ny cupfinale. I 2018 møtte de Lillestrøm i finalen på Telenor Arena, der Lillestrøm vant 4-0. I fjor ble det ny cupfinale, denne gang mot Vålerenga på Ullevaal Stadion. Det endte med et skuffende 2-1-tap. Vi har mye å revansjere!

Brann har møtt Stabæk fire ganger tidligere denne sesongen – to ganger i grunnspillet og to ganger i sluttspillet. I Bærum har det blitt seier begge gangene, først 2-1 i grunnspillet og deretter 1-0 i sluttspillet. På Stemmemyren endte 1-1 i grunnspillet etter en utligning av Maria Brochmann tre minutter på overtid. I hjemmekampen i sluttspillet ble det en mer komfortabel 3-0-seier. 

Det er fremdeles mulig å hente ut billetter til cupfinalen mot Stabæk her, som har avspark lørdag 5. november klokken 16.00. Her er en oversikt over ting som skjer for supporterne, før og etter finalen.

Annonse fra Obos-ligaen: