Følelsesladet avskjed for Azar: – En reise full av kjærlighet

En legende sin karriere i Brann ble avsluttet på en snøfull søndag kveld på Stadion. Et fryktelig siste resultat til tross, Azar Karadas sin tid i Bergen vil utelukkende bli husket som en glede.

Annonse:

1-5 på hjemmebane mot Viking var ikke helt slik Azar ønsket sesongen og karrieren i Brann skulle ende. Kulthelten med over 250 kamper for Brann er tydelig skuffet over hvordan laget presterte, ikke bare i den siste kampen mot Viking, men også med sesongen som helhet. 

– Det var langt i fra sånn jeg så for meg at slutten på Brann-karrieren skulle være. Fotball er et lagspill og vi står sammen som et lag. Vi er ikke stolt over hvordan sesongen har vært. Jeg skulle ønske vi kunne spilt en mye bedre slutt på sesongen og det tror jeg alle som er glad i Sportsklubben Brann er enige i. 

Og legger til: 

– Skuffende er ordet på sesongen. Vi er skuffet med plasseringen, vi er skuffet med spillet og hva vi har prestert. Det er generelt mye å være skuffet over i år. Vi hadde lyst å kjempe om medalje, komme til en cupfinale, vi har ikke nådd de store ambisjonene som Brann skal ha som klubb, konkluderer Karadas med. 

Høydepunktene fra en lang karriere

Straks Eidaren blir bedt om å oppsummere tiden i Bergen, kommer derimot smilet frem. Etter tre perioder i Brann-drakten er det mye en 38-åring har fått lov til å oppleve. 

– Høydepunktene i Brann-karrieren er jo først og fremst fra gull-sesongen med alt det innebærer. Også er det som unggutt å komme inn og ta sølv, i en sesong der vi kjemper om gull hele veien inn. 

– Det har vært mange høydepunkter og oppturer, men samtidig noen nedturer. Det er sånn det skal være i en lang fotballkarriere. Det har vært en fantastisk reise full av kjærlighet, og jeg har bært drakten med stolthet! Sier en nesten tårevåt mann på snart 40 år. 

Og det er ikke bare på banen han har satt pris på. Forholdet til mennesker er noe Karadas også har satt utrolig pris på. Forholdet mellom han og supporterne har blitt foreviggjort gjennom den fengende sangen Azar, Azar, Azar Karadas! 

– Jeg har blitt kjent med mange fantastiske mennesker som er glade i klubben og det er helt unikt. Vi er alle Brann-supportere, vi ønsker alle det samme, både vi som er utpå der og de som er på tribunen. Derfor er det ekstra sårt at det endte sånn. 
Nå er i utgangspunktet karrieren min i Brann over til nyttår, også skal jeg ta en runde med mine nærmeste og tenke litt over hvor veien går videre, avslutter en rørt Azar Karadas. 
 

Annonse fra Eliteserien: