BB220928PA108

Fire fra Brann har fullført UEFA-trenerkurs i 2022

Aksel Bergo og Olli Harder fullførte i høst UEFA Pro-lisens-kurset. I tillegg har Thomas Lyngbø og Bartosz Deregowski fullført UEFA A-lisens i løpet av året.

Annonse:

Bergo, som er faglig leder i Brann-Akademiet, og Harder, som er fungerende trener og sportslig leder for kvinnelaget var på det samme kurset. De var to av 15 deltakere på kurset som ble avsluttet i høst. UEFA Pro-lisensen er Europas høyeste offisielle trenerutdanning.

 – Det har vært et fint kurs, og jeg har fått videreutdanne meg selv sammen med en god gruppe med trenere, sier Olli Harder, om kurset. 

– Det har vært et krevende kurs med tøffe krav underveis. Nøkkelpunktene har vært spillmodeller, metodikk og ledelse. Vi har blitt testa skikkelig i et vidt spekter av faglig innhold, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

På UEFA Pro-lisens-kursene har temaene blitt innledet av blant annet Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg, Bjørn Mannsverk og Erik Hamren. Deltakerne har også vært på studieturer på kamper i Premier League, Champions League, Europa League og Conference League.

Gjennom året har også toppspillerutvikler for kvinnelaget, Thomas Lyngbø, fullført UEFA A-lisens-kurset. Keepertrener i Brann-Akademiet Bartosz Deregowski har fullført det samme kurset, men med fokus på keepere. 

Annonse fra Eliteserien: